Ben je als bedrijf of merk bezig met het ontwikkeling van duurzame producten? Duurzame productontwikkeling dat een positieve bijdrage levert aan het milieu?  Samen met een team werk je aan een eerlijk en duurzaam project. Ieder heeft zijn eigen expertise, vaardigheden en ervaring. Er zitten veel voordelen aan het inzetten van freelancers in een bedrijf. Ze werpen vaak een frisse blik op het bedrijf of product, nemen hun eigen kennis, vaardigheden en ervaring mee en je kunt ze eenvoudig inzetten voor een tijdelijk project voor bijvoorbeeld een bepaald product. Zo kun je ervoor kiezen om een freelancer product design in te zetten die je verder helpt met een duurzame productontwikkeling.

Wat is duurzame productontwikkeling?

Een duurzame productontwikkeling is afhankelijk van diverse onderdelen van het ontwikkelproces. Het doel hiervan is om de milieu impact al vanaf de ontwerpfase te beperken. Wanneer freelance product designers ontwerpen houden ze zich met meerdere zaken bezig. Ze houden rekening met menselijke, technische en economische criteria. Wil je een duurzaam product ontwikkelen, dan moet je je ook bezighouden met de ecologische criteria. Zo wordt er al vanaf de beginfase gekeken wat er gedaan kan worden om de impact op het milieu zoveel mogelijk te beperken. Kleine aanpassingen of verandering aan het product kunnen al een grote impact hebben op de algehele duurzaamheid van het uiteindelijke milieuvriendelijke product.

Waar moet op gelet worden bij een duurzame productontwikkeling?

Er zijn een aantal zaken waarop gecheckt wordt:

  • Zo wordt er door de freelance product designers gekeken wat er gedaan kan worden om de uitstoot van schadelijke stoffen zo min mogelijk te houden of natuurlijk in het beste geval geheel te voorkomen.
  • Er wordt gekeken of het ontwerp- of ontwikkelingsproces milieuvriendelijk gemaakt kan worden.
  • Er wordt gekeken of er duurzame technologieën ingezet kunnen worden.
  • Er wordt gekeken of er milieuvriendelijke of duurzame materialen gebruikt kunnen worden.
  • Er wordt gekeken of restafval beperkt of voorkomen kan worden. Als dit onmogelijk is, wordt er gekeken of de afvalstoffen wellicht hergebruikt kunnen worden.

Het inzetten van een freelance online marketing consultant

Steeds meer bedrijven, organisaties en merken zijn op zoek naar effectieve digitale marketing. Hierdoor is de behoefte aan online marketing consultants ook steeds groter. Online marketing consultants weten alles over online marketing methoden, sociale media en online adverteren. Digitale marketing is hun werkgebied en ze kunnen jouw bedrijf of organisaties daar veel over leren. Hierbij kan het inzetten van een freelance online marketing consultant een zeer goede zet zijn voor het bedrijf. Het grote voordeel van inhuren van een freelancer is dat zij een frisse nieuwe blik op de marketingstrategie kunnen geven. Mocht je een nieuwe online marketing methode inzetten of een nieuwe online campagne starten, dan is het erg verstandig om voor dit specifieke project tijdelijk een freelance online marketing consultant in te zetten.

Wat doen online marketing consultants?

Online marketing consultants overbruggen de kloof tussen bedrijven en de online wereld. Zo kunnen de bedrijven hun producten of diensten op de juiste manier op de markt brengen. Een freelance online marketing consultant werkt nauw samen met het bedrijf om te bepalen hoe bestaande klanten én potentiële nieuwe klanten het beste kunnen worden betrokken. Zo wordt er gekeken met het bestaande bedrijfsmodel op te kijken wat het marktpotentieel is en stelt vervolgens een marketingstrategie waarmee succesvol alle doelen kunnen worden bereikt.