Beschikt u over oude of lichtelijk beschadigde pallets die u niet meer gebruikt? Verkoop ze aan een Palletverhandelaar zoals Palletcentrale.nl. Zij kunnen de pallets hergebruiken, recyclen of repareren. Krijg een scherpe prijs voor de overtollige pallets, help mee aan een goed milieu en creëer meer ruimte voor uzelf. Graag vertellen we u meer over de duurzaamheid van het verkopen van pallets, hoe het werkt, welke drie opties er zijn en wat de waarde van deze pallets is. 

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een steeds vaker voorkomend begrip binnen de samenleving. Duurzaam ondernemen wordt dus ook met de dag belangrijker. Het hergebruiken van pallets is minder belastend voor het milieu dan nieuwe pallets produceren. Dit komt bijvoorbeeld door minder houtkap en minder gereden kilometers door vrachtwagens. Wist u dat pallets gemiddeld zo’n twintig keer gebruikt kunnen worden voordat deze afgeschreven worden? Uw overtollige pallets laten hergebruiken zorgt dus voor een positieve CO2 besparing. De pallets die niet te repareren zijn worden versnipperd tot grondstof. Deze grondstof kan gebruikt worden om duurzame energie op te wekken of bijvoorbeeld spaanplaat en andere hout geperste materialen te maken. U bent uw overtollige pallets kwijt en helpt direct mee aan een beter milieu.

Hoe werkt het?

Uw overtollige pallets verkopen, hoe gaat dit vaak in zijn werking? Allereerst is het belangrijk om een goede pallethandelaar te vinden. Kijk hierbij bijvoorbeeld naar de certificeringen die zij behaald hebben. Vervolgens kunt u in de meeste gevallen via de website of WhatsApp een berichtje achterlaten met informatie over de pallets. Geef aan over welk soort pallets u heeft, hoeveel dit er zijn en wat de staat hiervan is. Voeg als het kan ook een foto van de pallets toe, dan kunnen de specialisten een betere schatting geven van de waarde. Dan wordt er een richtprijs afgegeven en worden er verdere afspraken gemaakt. Lever de pallets vervolgens in op locatie of laat ze ophalen wanneer u grotere aantallen verkoopt. Goed om te weten, bij de meeste pallethandelaren kunnen alle soorten types en maten pallets ingeleverd worden.

Recyclen, repareren of hergebruiken?

Uw ingeleverde pallets worden hergebruikt, gerecycled of gerepareerd. Pallets kunnen gemiddeld zo’n twintig keer gebruikt worden dus kunnen in de meeste gevallen hergebruikt worden. Mochten de pallets nu toch niet herbruikbaar meer zijn kunnen deze vaak gerepareerd worden door pallet verhandelaars. Deze kunnen hierna weer doorverkocht worden voor verder gebruikt. Mocht ook reparatie geen optie meer zijn worden de pallets gerecycled. 

Waarde van de pallets

De overtollige pallets verkopen gebeurt vaak niet tegen een vaste prijs. Dit ligt aan het type pallet, de maat, de staat waarin het verkeert en het soort pallet die u wilt verkopen. Mocht u op voorhand graag een richtprijs ontvangen geven veel pallethandelaren een indicatie af op basis van bijvoorbeeld foto’s. De conditie van de pallets heeft een grote invloed. Pallets die nog gerepareerd moeten worden leveren minder op dan pallets die direct in goede conditie zijn. De afmeting bepaalt ook een groot deel van de waarde. De standaard maten leveren weer meer op dan de niet-standaard maten pallets.