Bedrijven hechten steeds meer waarde aan duurzaam ondernemen. Dit zie je op allerlei manieren terug. Zo kiezen veel bedrijven voor vergroening van hun pand(en) en ook is er steeds meer aandacht voor zakelijk elektrisch rijden. Daarnaast ontstaan er allerlei goede initiatieven, zoals het meenemen van een eigen koffiemok naar kantoor. Op die manier verbruik je minder wegwerpproducten, zoals bekers voor eenmalig gebruik. In horecazaken zien we ook steeds minder plastic afval. Er komen meer en meer duurzame alternatieven op de markt en dat is natuurlijk alleen maar goed nieuws! Ook als webshopeigenaar zijn er allerlei manieren om duurzaamheid te integreren in je bedrijfsvoering. Zo is het een goed idee om papierverspilling te voorkomen. Wist je dat de verzendsoftware van Sendy je daarbij kan helpen? Wij leggen het graag aan je uit!

Sneller en duurzamer verzenden

Bestellingen die in je webshop gedaan worden, moeten door het hele land worden bezorgd. Soms gaan ze zelfs landsgrenzen over en worden ze afgeleverd bij een koper elders in Europa of daarbuiten. Natuurlijk ga je al die pakketjes niet zelf bezorgen. Met de handige verzendsoftware van Sendy beschik je over een geautomatiseerd systeem dat bestellingen direct aan een label koppelt. Dit scheelt je een hoop tikwerk en bespaart je op die manier ook veel tijd. Je kunt binnen het systeem automatisch aangeven met welke pakketdienst je je bestellingen wilt verzenden: PostNL, DPD of DHL. Je kunt de pakketten vervolgens zelf afgeven bij je plaatselijke pakketpunt, maar laten ophalen kan ook. Dit heeft als voordeel dat de chauffeur in één rit een grote hoeveelheid pakketten kan meenemen. Hij hoeft minder vaak korte ritten te maken en kan zo een stuk duurzamer voor je rijden. Met Sendy heb je altijd de controle over verzending van je bestellingen en weet je zeker dat ze bij de juiste persoon aankomen. Bovendien krijg je korting naarmate je meer pakketten verstuurt.

Verduurzaam je webshop

Een andere manier om je webshop te verduurzamen, is door je assortiment aan te passen. Verkoop je voornamelijk kleding? Dan ligt de keuze voor duurzame outfits natuurlijk voor de hand. Ook kun je ervoor kiezen om online shop met vintage items te openen, zodat kleding eenvoudig een tweede leven krijgt. Je kunt je klanten zelfs korting aanbieden in ruil voor een aantal van hun afgedankte kledingstukken. Hiermee profileer je jezelf als een groen en milieubewust bedrijf, wat je imago natuurlijk alleen maar ten goede komt.