Naast particulieren, hebben ook bedrijven en andere ondernemers steeds meer last van de stijgende energieprijzen. Daarom kan dit het beste moment zijn om te investeren in goedkope groene energie. Ook ondernemers hebben namelijk de gelegenheid om weer energietarieven vast te leggen, nu de storm weer een beetje gaat liggen. Lees hier op de eerste plaats hoe je als ondernemer zelf kunt verdienen aan groene energie. Daarnaast wordt ingegaan op de belangrijke criteria op basis waarvan je de betrouwbaarheid van goedkope energieleveranciers beoordeelt.

Zelf verdienen aan groene energie

Er zijn een aantal voor de hand liggende opties om als ondernemer zelf groene energie op te wekken. Als je de beschikking hebt over een bedrijfspand, dan kunnen zonnepanelen uitkomst bieden. Of dat kan, heeft onder meer te maken met de afmetingen van het dak en de ligging ervan. Even goed zijn er in Nederland wel subsidies beschikbaar, speciaal gericht op ondernemers. Als je van mening bent dat dit winstgevend kan zijn, dan is de eerste stap om op internet op zoek te gaan naar een leverancier en installateur in de regio.

Hoe vind je een betrouwbare leverancier?

Mocht je, eventueel naast het zelf opwekken van groene energie, ook een goedkope leverancier zoeken, dan kun je deze criteria toepassen om een betrouwbare energieleverancier te vinden.  Weet daarbij op voorhand dat alle energieleveranciers in Nederland nu groene energie leveren, dus dat je op dat gebied meer dan voldoende keuze hebt.

  • Keurmerk: Allereerst wil je uitsluitend kiezen voor een goedkope energieleverancier met een keurmerk. Zo weet je dat er toezicht wordt gehouden en dat er daadwerkelijk groene energie wordt geleverd. Daarbij weet je dan dat de prijzen in overeenstemming zijn met de wetgeving.
  • Algemene reputatie: Ga verder de algemene reputatie van de energieleverancier na. Dit doe je door het lezen van beoordelingen op onafhankelijke sites. Zo lees je over de actuele prestaties van een bedrijf en hoe er bijvoorbeeld met je omgegaan wordt in de klantenservice.
  • Prijzen en voorwaarden: Uiteraard let je op de prijzen en de voorwaarden. Kijk bijvoorbeeld naar wat je kunt en moet doen als je tussentijds de overeenkomst wilt opzeggen of een klacht hebt.

Als ondernemer is het bijvoorbeeld dus mogelijk om zelf groene energie op te wekken. Dit kan, mogelijk met subsidie, door middel van het plaatsen van zonnepanelen. Als je daarnaast of in plaats daarvan een goedkope energie maatschappij zoekt, dan helpen bovenstaande criteria om een betrouwbare partij te kiezen.