Wie denkt aan duurzaam ondernemen, denkt vaak meteen aan het investeren in zonnepanelen, energiezuinige apparaten, enzovoorts. Er zijn echter verschillende andere vormen van duurzaam ondernemen. Denk ook aan het opbouwen van een duurzaam kennisniveau, door voortdurend nieuwe cursussen en opleidingen te volgen. Kijk eens naar alle HBO-opleidingen die worden aangeboden, of kies voor een van alle MBO-opleidingen. Door opleidingen te volgen, blijf je op de hoogte van de laatste trends binnen je vakgebied en update je kennis over bestaande trends.

Cursussen over duurzame investeringen in een onderneming 

Je zou de verschillende vormen van duurzaam ondernemen met elkaar kunnen combineren, door een opleiding te volgen waarin wordt ingegaan op trends op het gebied van duurzaamheid. Op welke manier kun je als ondernemer bijdragen aan het tegengaan van een verslechtering van het milieu en klimaat? Hoe kun je als ondernemer de kosten drukken, door te investeren in groene energie? Een bedrijfspand heeft vaak een plat dak. Dit biedt het voordeel dat zonnepanelen exact in de juiste hoek op het dak gemonteerd kunnen worden. De opbrengst van zonnepanelen zal om deze reden groter zijn, dan wanneer je de zonnepanelen op het dak van een woning plaatst.

Duurzaam kennisniveau bij medewerkers 

Niet alleen voor jezelf is het prettig om aan een duurzaam kennisniveau te werken. Laat ook je medewerkers regelmatig een training of cursus volgen, om hun kennis voortdurend te vernieuwen. Er zijn veel werkgevers die een opleidingsbudget aanbieden aan hun medewerkers. Niet alleen blijft het werk op deze manier uitdagend voor de medewerker, ook als werkgever heb je er baat bij wanneer een medewerker diens kennisniveau verder uitbreidt. Iemand die voorheen een MBO-opleiding heeft afgerond wil nu mogelijk alsnog een HBO-opleiding volgen om diens kennisniveau te verbeteren.

Opleiding thuis naast een vaste baan volgen 

Er zijn in Nederland verschillende onderwijsinstellingen die de mogelijkheid bieden om een opleiding te volgen naast een vaste baan. Je volgt de opleiding hierbij in je eigen tijd, bijvoorbeeld in de avond. Zo hoeft het reguliere werk niet te lijden onder de opleiding die je volgt. Als werkgever kun je ervoor kiezen om werknemers die een opleiding volgen een dag vrij te geven per week. De opleiding draagt immers bij aan het werk wat zij voor de organisatie uitvoeren. Sommige opleidingsinstituten bieden de opleidingen gedeeltelijk klassikaal aan. Deelnemers aan deze opleidingen hebben baat bij een dagje vrij, zodat ze de klassikale lessen bij kunnen wonen.