Topkok Agus Hermawan van restaurant Blauw kookt de duurzame sterren van de hemel tijdens een benefietavond van ontwikkelingsorganisatie Hivos in de Marmeren hal van het KIT (Koninklijk Instituut van de Tropen). De opbrengst van deze avond gaat naar het goede doel: biogas voor Sumba. Op het Indonesische eiland Sumba werkt Hivos samen met de lokale bevolking, overheid en bedrijven werkt aan toegang tot 100% duurzame energie voor iedereen. 

Food Paradise
Het benefietdiner in de Marmeren hal van het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam is een initiatief van Amal Whyte, marketeer bij ANWB Media. Amal Whyte deed dit jaar mee aan een wedstrijd voor de beste crowdfundingcampagne voor het Indonesische eiland Sumba, maar viel toen net buiten de prijzen. “Zij wilde toch haar plan voor een diner uitwerken, en haar ervaring inzetten voor het goede doel”, zegt Ilse Ambachtsheer van Hivos. “Whyte werkt nu in haar vrije tijd aan de organisatie van het benefietdiner.”

Programma
Food Paradise is een zakelijk benefietdiner, waarbij netwerken centraal staat. Er zijn 100 plekken beschikbaar voor deze avond in het KIT. Topkop Agus Hermawan van restaurant Blauw in Amsterdam verzorgt in samenwerking met de biologische supermarktketen Ekoplaza een heerlijk en duurzaam viersterrenmenu. Acteur en presentator Joris Putman is de gastheer van de avond. DJ Gregor Salto zorgt voor live entertainment.

Give a Crap voor biogas
Food paradise is onderdeel van de crowdfundcampagne GIVE A CRAP! Deze campagne is bedacht door één van de finalisten van de wedstrijd van Expeditie Sumba. Met deze campagne zamelen vijf fundraisers – waaronder Amal Whyte – geld in voor biogasinstallaties op Sumba. Biogasinstallaties veranderen varkens- en koeienpoep in schoon gas. Biogas is duurzamer en gezonder dan de rokerige open vuurtjes waarop Sumbanese vrouwen dagelijks het eten bereiden. Ook kunnen kinderen ’s avonds hun huiswerk maken het licht van een biogaslamp.

Sumba?
Sumba is een prachtig eiland, rijk aan tradities, maar economisch arm. Sinds 2010 werkt Hivos samen met Sumbanezen, overheden en bedrijven om het eiland vóór 2024 te voorzien van 100% duurzame energie. Energie die nodig is voor de ontwikkeling van Sumba. Amal Whyte raakte drie jaar geleden, tijdens de eerste Hivos-campagne voor Sumba, al onder de indruk van het initiatief. “Het is een uniek project om een eiland 100 procent duurzaam te maken”, zegt Whyte. “Ik deed dit jaar mee aan de wedstrijd, omdat ik zelf wilde ervaren hoe het is om te wonen in een maatschappij zonder elektriciteit.”

Aanmelden voor Food Paradise
Partijen kunnen zich aan het diner verbinden middels afname van een sponsortafel. De opbrengst van de avond gaat naar biogasprojecten op Sumba. Neem voor meer informatie contact op met fundraiser Amal Whyte, organisator van Food Paradise: amalwhyte@gmail.com.

Voor meer informatie over Sumba en het FOOD PARADISE!
https://www.facebook.com/giveacrap
www.supportsumba.nl/#food-paradise