Als ondernemer wil je graag je steentje bijdragen als het gaat om duurzaamheid. Vanwege het klimaat en, met stijgende energieprijzen, ook met het oog op de kosten. Een duurzaam bedrijfspand is dan een eerste logische stap. Je gaat dus op zoek naar een nieuw pand of doet investeringen in verduurzaming van je huidige pand. Met een zakelijke hypotheek van Mogelijk ben je verzekerd van financiering voor deze duurzame plannen. 

Kosten voor de baten uit

Isolatie, warmtepompen, led-verlichting, zonnepanelen, een groen dak, regenwater opvang en hergebruik van water. Het zijn zomaar een aantal maatregelen die een bedrijfspand een stuk duurzamer kan maken. In nieuwbouw kun je deze maatregelen relatief eenvoudig implementeren, bij bestaande bouw vergt het de nodige verbouwingen. Over het algemeen geldt wel dat de kosten voor de baten uitgaan en dus dat er extra geld nodig is. Als het aankomt op een duurzaam bedrijfspand financieren zijn er gelukkig tal van mogelijkheden.

Zakelijke hypotheek via Mogelijk

De zakelijke hypotheken van Mogelijk Vastgoedfinancieringen bieden volop kansen om een nieuw, duurzaam bedrijfspand aan te kopen of een huidig pand te verduurzamen. Door middel van herfinanciering kun je als ondernemer geld vrijspelen om dit te investeren in vloer- en muurisolatie, zonnepanelen en andere energiebesparende maatregelen waarmee je je steentje bijdraagt aan een duurzamere toekomst.

Mogelijk hecht veel waarde aan duurzaamheid en waardeert ondernemers die hier oog voor hebben. Met zonnepanelen op het dak en een elektrisch wagenpark draagt Mogelijk ook zelf haar steentje bij. De vastgoedspecialisten van Mogelijk hebben kennis van de verschillende opties tot verduurzaming van een pand en kunnen goed inschatten wat het rendement op die investering kan zijn.

Snelheid en eenvoud bij het aanvragen van een bedrijfspand financiering

Een zakelijke hypotheek voor duurzame bedrijfspanden komt snel en eenvoudig tot stand. Wanneer een aanvrager de quickscan invult, weet hij of zij direct of een financiering mogelijk is en krijg hij of zij binnen enkele dagen een voorlopige offerte. Is deze akkoord, dan legt Mogelijk de aanvraag voor aan een netwerk van particuliere investeerders. In de regel tekent er binnen één of twee weken een investeerder in op de aanvraag en kan de hypotheek afgesloten worden. De investeerders kunnen erop rekenen dat de aanvragen door Mogelijk goed gescreend zijn op risico en rendement en ondernemers krijgen zo de kans om een duurzaam bedrijfspand te realiseren.