Sinds 2008 kent de organisatie van Duurzame Dinsdag een onderscheiding toe aan personen die zich bijzonder inzetten voor de verduurzaming van Nederland. Dit jaar onderscheidt de jury een drietal personen. Deze Duurzame Lintjes werden gisteren op Duurzame Dinsdag door minister Plasterk uitgereikt aan: Ton Willemsen, Kitty van der Heijden en Wubbo Ockels.

 

De heer Ton Willemsen

Ton Willemsen (1952) startte in 1980 het bedrijf TONZON, uitvinder en producent van uitvouwbaar vloerisolatiemateriaal. Hij is nog altijd de gedreven directeur van dit innovatieve bedrijf. Met zijn volhardendheid en ondernemende aanpak heeft hij gezorgd voor een betaalbaar, effectief en duurzaam vloerisolotieproduct en heeft zo een aanzienlijke bijdrage geleverd aan energiebesparing en CO2-emissiereductie. 

Mevrouw Kitty van der Heijden

Kitty van der Heijden is directeur Directie Klimaat, Energie, Milieu en Water, ministerie van Buitenlandse Zaken en ambassadeur Duurzame Ontwikkeling. Ze was verantwoordelijk voor Rio+20 en zorgde ervoor dat de succesvolle bijeenkomst ‘Rio aan de Maas’. Ook had zij de leiding over de Wereldwaterdag 2013 die dit jaar in Den Haag werd georganiseerd. Met haar passie, daadkracht en constructieve opstelling weet ze internationaal als nationaal invloed uit te oefenen en zo bij te dragen aan een duurzamere en rechtvaardigere wereld. 

De heer Wubbo Ockels

Wubbo Ockels werd na zijn reis als eerste Nederlandse ruimtevaarder blijvend ambassadeur voor duurzaamheid en pleit voor een zorgvuldige omgang met onze planeet. Hij is een groot inspirator en bedenker en realisator van de ‘superbus’, de ‘windenergievliegers en de ‘Groene Grachten’. In het kader van het 400 jarig bestaan van de Amsterdamse grachtengordel heeft hij de zeer moeilijke en ‘stadsgezichtbeschermde’ woningen een forse duurzaamheidsslag gegeven.