Als consument kun je relatief eenvoudig op bepaalde zaken in huis duurzame maatregelen nemen. Echter, ook op kantoor zijn er maatregelen die jij kunt nemen om meer duurzaam te ondernemen. De stappen die je hiervoor moet zetten zijn eenvoudig en toepasbaar in vrijwel elke organisatie. Wij nemen drie manieren met je door om jouw kantoor ook te verduurzamen.

Zorg voor goede isolatie

Isolatie is een eerste stap richting een duurzaam kantoor. Met goede isolatie zorg je er namelijk voor dat de warmte in een kantoorruimte beter bewaard blijft, waardoor je minder hoeft te verwarmen. Je bent hierdoor minder afhankelijk van bijvoorbeeld een airconditioning of een warmtebron. Het isoleren van een kantoorruimte kan op verschillende manieren. Goede klimaatbeheersing zorgt er bovendien voor dat personeel zich goed en comfortabel voelt op de werkvloer, wat het plezier in het werk kan vergroten.

Onnodig printen en cartridges navullen

In een kantoor wordt traditioneel veel geprint. Echter, elk printje dat onnodig geprint wordt is er een te veel. Het is niet alleen zonde van het papier, maar ook van de inkt in de printer. Niet heel duurzaam en ook niet goed voor de portemonnee. Bewustwording bij je personeel is dan ook erg belangrijk. Laat personeel meedenken over duurzame manieren van ondernemen, en help ze het belang in te zien van onnodig veel printen, zowel op duurzaam als op financieel gebied.

Daarnaast kun je ook het printen duurzamer maken. Een cartridge navullen is weliswaar erg eenvoudig bij organisaties als Yourinkstation. Dit is voordelig te regelen. Zo bespaar je niet alleen op je portmonnee, maar ook op het milieu!

Duurzame verlichting

In een kantoor kan niet goed gewerkt worden zonder goede verlichting. Zeker in de wintermaanden, wanneer het ‘s ochtends lang donker is, en het einde van de dag het zonlicht ook al weer weg is. Een kantoor hangt dan ook vol met lampen. Het is daarom aan te raden om gebruik te maken van duurzame verlichting in de vorm van led-lampen, en na te denken over slimme verlichting. Led-lampen zijn de meest duurzame lampen die je kunt vinden. Of het nu om een hanglamp gaat of om spots, led-verlichting kun je in elke vorm krijgen. Daarnaast is slimme verlichting een goede optie. Slimme verlichting werkt bijvoorbeeld met bewegingssensoren die er voor zorgen dat verlichting alleen aan staat wanneer iemand in de ruimte is. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn op ruimtes waar niet de hele dag het licht aan hoeft te staan, zoals in de serverruimte of op de toiletten.