Drie circulaire inzendingen genomineerd voor Waterinnovatieprijs 2018

De Unie van Waterschappen heeft tijdens de Innovation Expo in Rotterdam de genomineerden voor de Waterinnovatieprijs 2018 bekendgemaakt. Twaalf innovaties maken kans op de prijs in vier verschillende categorieën. De genomineerden in de categorie Circulaire economie zijn: ‘ivimag’ van Wetsus, ‘Tomaten groeien op restwater suikerbieten’ van Coöperatie Glastuinbouw Nieuw Prinsenland en ‘Gesloten waterkringloop Super Local’ van Waterschapsbedrijf Limburg.

De waterschappen willen zo duurzaam en efficiënt mogelijk werken. Daarom zoeken ze voortdurend naar manieren om het werk beter, sneller, duurzamer en goedkoper te kunnen doen. De Waterinnovatieprijs stimuleert innovaties die dit mogelijk maken.

Extra aandacht voor circulaire economie

Hein Pieper, bestuurslid Unie van Waterschappen: “De waterschappen hebben dagelijks te maken met de gevolgen van klimaatverandering. We passen ons daarop aan, maar willen ook verdere klimaatverandering zoveel mogelijk beperken. Dat betekent dat we graag ons steentje bijdragen aan het verduurzamen van Nederland. Het hergebruiken van materialen of het terugwinnen van grondstoffen uit afvalwater zijn hier belangrijke stappen in. Wij hopen met deze categorie innovatieve ideeën op dit vlak te stimuleren en mensen te inspireren hiermee aan de slag te gaan.”

Lidewijde Ongering, secretaris-generaal ministerie Infrastructuur en Waterstaat: “Als Nederland waterland tonen we al eeuwenlang aan te innoveren als het waterbeheer daarom vraagt. Mijn inzichten vanuit de Waterinnovatieprijs hebben mij alleen maar gesterkt in het idee dat de watersector van Nederland een wereldwijde referentie is voor innovatief waterbeheer.”

U kunt tot en met 25 november stemmen voor de Publieksprijs Waterinnovatieprijs.

Foto: project Tomaten op restwater suikerbieten

 

Share Button