Het milieu is tegenwoordig onderwerp van veel discussies. Jij kunt zelf natuurlijk ook altijd proberen je steentje bij te dragen aan een beter en schoner milieu waarin in de toekomst leven ook nog prettig is. Als je als ondernemer graag duurzaam bezig bent, is dat op veel manieren makkelijk te bewerkstelligen.

Kies voor duurzame grondstoffen en maak het productieproces milieuvriendelijk

Als je een eigen bedrijf hebt, kun je op veel manieren bijdragen aan een beter milieu. Maak je bijvoorbeeld bepaalde producten om te verkopen? Dan kun je ervoor zorgen dat deze op een zo duurzaam mogelijke manier worden gemaakt. Kies voor milieuvriendelijke grondstoffen en zorgt er tevens voor dat het productieproces zo groen en duurzaam mogelijk kan plaatsvinden. Soms kom je met kleine aanpassingen al een heel eind.

Kies voor milieuvriendelijk vervoer en duurzame verpakkingen

Ook belangrijk als het om het milieu gaat: het vervoer van producten kun je op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier doen. Kies voor vrachtwagens die zuinig rijden maar zorg ook dat deze altijd vol zijn. Zo hoeven ze minder vaak te rijden en heb je minder kosten voor de rit maar ook minder uitstoot van brandstoffen. Kies daarnaast voor duurzame manieren van verpakken waarbij zo min mogelijk plastic en andere milieuonvriendelijke materialen worden gebruikt. Er zijn tal van milieuvriendelijke en goede oplossingen waarmee je producten veilig en stevig kunt verpakken. Bepaalde verpakkingen kun je ook recyclen en meerdere keren gebruiken. Direct weggooien is dan ook niet meer nodig.

Simpele oplossingen voor een beter milieu

Wordt er toch plastic gebruikt voor vervoer of in het bedrijf? Recycle dit dan ook zoveel mogelijk. Zo draag je ook weer bij aan een beter milieu. Simpele oplossingen zijn bijvoorbeeld plastic bekertjes vervangen door bekers van papier of beter nog: bekers die je afwast en kunt hergebruiken. Zorg voor kantoren met een temperatuur waarin prima gewerkt kan worden maar overdrijf niet. Je werknemers hoeven niet in een sauna te werken en de verwarming kan ook best een graadje lager.

Bied je werknemers een elektrische lease auto aan

Hebben je werknemers een auto van de zaak? Zorg dan dat ze een elektrisch vervoermiddel krijgen. Deze kunnen ze bij iedere elektrische laadpaal Amsterdam opladen en ze staan nooit stil met een lege accu. Je krijgt geen uitstoot door de fossiele brandstoffen waarop veel leaseauto’s nog rijden en iedereen elektrisch betekent een bonus voor het milieu. Zeker als je een groot bedrijf runt met veel mensen die allemaal een eigen vervoermiddel hebben.

Maak iedereen bewust van duurzaamheid

Heel belangrijk: als ondernemer met de blik op de toekomst gericht, ben je je bewust van het milieu en hoe je daar het beste voor kunt doen. Het is zaak dat jij je bezig houdt met het creëren van een gezond milieu waar de toekomstige generaties ook nog met veel plezier en op de juiste manier in kunnen leven. Maak ook als ondernemer de mensen die voor je werken hiervan bewust en zo kunnen we op een duurzame manier werken en leven.