De landelijke verkiezing van de DJ100, de zoektocht naar de honderd duurzaamste jonge koplopers van Nederland, is van start! Iedereen die met zijn of haar initiatief een positieve impact heeft op een duurzame wereld en 32 jaar of jonger is, kan zich aanmelden voor de verkiezing om een plekje in de lijst met 100 koplopers te bemachtigen. Maar de DJ100 is meer dan een lijst: het biedt de jonge generatie een podium en een actief netwerk om hun initiatieven te verbinden, te versnellen en op te schalen en zo nog meer impact te creëren. Aanmelden voor de verkiezing kan via www.dj100.nl 

De DJ100 is nadrukkelijk geen ranglijst, maar een statement! Er is te weinig aandacht voor de jonge generatie doeners, die met hun initiatieven nu al verschil maken. Van jonge ondernemers tot young professionals en studenten: de jonge koplopers hebben een positieve impact. Zij zijn de toekomst! De DJ100 biedt een podium én ondersteunt in samenwerking met partners Duurzaam Doen, Dutch en OneWorld actief met een netwerk om hun impact te vergroten.

De jury

De jury bestaat uit vijf jonge koplopers en vijf oudere prominenten op het gebied van duurzaamheid. Onder andere uit Maurits Groen (#1 Trouw Duurzame 100), Thiëmo Heilbron (oprichter Fawaka), Hannie Vlug (directeur duurzaamheid Ministerie van Infrastructuur en Milieu), Willa Stoutenbeek (oprichter W.Green) en Harm Edens (presentator) selecteren de honderd meest innovatieve jonge koplopers voor een plek in de lijst. Bij de selectie wordt gekeken naar impact, innovatie, visie en inspiratie. “Talrijke initiatiefrijke jongeren wachten niet af, maar nemen het werken aan een rechtvaardiger, duurzame toekomst al in eigen hand”, licht Maurits Groen enthousiast toe: “Het is een groot en hoopvol genoegen om daar een mooie DJ100-lijst uit te mogen samenstellen!”. Ook Thiëmo Heilbron is enthousiast over de verkiezing: “Wereldwijde impact of bij jou in de straat; alles telt. Met veel plezier ontmoet ik de nieuwe lichting duurzame doeners!”.

Aanmelden en aanbevelen

Alle duurzame jonge initiatiefnemers van 32 jaar of jonger kunnen zich met hun initiatief via de site aanmelden voor de verkiezing. Iedereen doet mee in de zoektocht naar de duurzaamste jonge koplopers van 2016: via de site kun je ook iemand, die volgens jou een plek in de lijst verdient, aanbevelen om zich aan te melden voor de verkiezing.

De organisatie

De Duurzame Jonge 100 wordt georganiseerd door SustainableMotion; een innovatief projectbureau voor de vragen van de toekomst. In samenwerking met de DJ100-partners wordt een vrijblijvend natraject georganiseerd om de jonge koplopers meer mogelijkheden te bieden hun impact te vergroten. Meer informatie over de DJ100 is te vinden op www.dj100.nl, Facebook en Twitter.