Dit zijn de finalisten in categorie ‘Klimaat’ van de Accenture Innovation Awards 2018

Accenture heeft de 40 finalisten van de Accenture Innovation Awards 2018 bekendgemaakt. De awards van de jaarlijkse innovatiewedstrijd voor start-ups worden dit jaar uitgereikt in acht categorieën, met vijf start-upfinalisten per categorie. Ruim 80 halvefinalisten gaven tijdens de Innovatie Expo 2018 in Rotterdam een pitch van één minuut om zo te proberen een plek in de finale te bemachtigen. Op basis daarvan selecteerden de categoriejury’s voor elke categorie vijf finalisten.

Met de Accenture Innovation Awards biedt Accenture beginnende ondernemers, die zich richten op de Nederlandse markt, een podium voor hun innovatieve producten en oplossingen, en een netwerk om deze verder uit te rollen. De finalisten krijgen op vrijdag 2 november 2018 de kans hun concept te presenteren aan een jury, investeerders en accelerators. Diezelfde dag vindt ook de uitreiking van de awards plaats.

Dit zijn de finalisten in de categorie ‘Klimaat’ van de Accenture Innovation Awards 2018:

 1. SPONSH: Een temperatuurgevoelig, slim textiel. Als het koud is, wordt SPONSH hydrofiel en absorbeert het water uit de lucht zonder energie te verbruiken; als de luchttemperatuur  stijgt, wordt het textiel juist waterafstotend en geeft SPONSH het verzamelde water af.
 2. RAW Paints: Een poederformule die met toevoeging van water in duurzame, ademende en dekkende verf verandert.
 3. Coolfinity IceVolt 500: Een energie- en geluidsbesparende koelkast die werkt op een ‘ice battery’. De batterij heeft een laadtijd van 6 uur om de koelkast 24 uur te laten werken.
 4. Etulipa: Een energiezuinig digitaal reclamescherm om buiten dynamische content weer te geven, waarbij LEDs overbodig zijn.
 5. eShift: Software die bedrijven helpt energie efficiënt in te kopen door slim in te spelen op fluctuerende elektriciteitsprijzen.

De volgende ‘duurzame’ initiatieven behaalden in de overige categorieën de finale:

Mobiliteit

 1. Wireless charging: Een draadloos oplaadsysteem voor elektrische voertuigen.
 2. Brenger: Een platform om mensen die transport nodig hebben voor hun grote voorwerpen in contact te brengen met koeriers die dezelfde route afleggen.
 3. Tranzer: Een reisplanner en vervoersbewijs voor een OV-traject van verschillende vervoerders in één app.

Voeding

 1. Wasteless: Een oplossing voor het verminderen van voedselverspilling in supermarkten, door in de prijs rekening te houden met de houdbaarheidsdatum.
 2. Liquidseal for fruits: Ultradunne verpakking die de houdbaarheid van bederfelijke producten, zoals snijbloemen en vruchten verlengt.
 3. Coolfinity IceVolt 500: Een energie- en geluidsbesparende koelkast werkt op een ‘ice battery’. De batterij heeft een laadtijd van 6 uur om de koelkast 24 uur te laten werken.
 4. I sea bacon: Organisch zeewier dat smaakt als bacon wanneer het even wordt geroosterd.

Security

 1. Pakkie: Een betaal- en bezorgdienst van tweedehands spullen die betaalzekerheid biedt na aflevering.

Tijdens de Accenture Innovation Awards komen jaarlijks veelbelovende en innovatieve Nederlandse start-ups, bedrijven, investeerders en accelerators bijeen. Kirsten Spahr van der Hoek, Innovation Lead van Accenture Nederland: “Accenture is initiator van het grootste Nederlandse start-up-ecosysteem. De Accenture Innovation Awards zijn een geweldige manier om bij te blijven, maar ook om nieuwe mogelijkheden en kansen voor klanten te ontdekken en hen in contact te brengen met succesvolle start-upinitiatieven in hun vakgebied. Op 2 november zullen de beste van hen strijden om een van de felbegeerde Accenture Innovation Awards.”

De Accenture Innovation Awards 2018 vinden plaats op vrijdag 2 november 2018 in DeFabrique in Utrecht.

Share Button