Vind jij het ook tijd om elektrisch te gaan rijden? Lees dan gauw verder, want elektrisch rijden kan in vele opzichten voordelig zijn. Daarna heb jij de keuze; doorgaan met een auto die op een fossiele brandstof rijdt, of meegaan met de tijd en kiezen voor een auto die het milieu minimaal belast.

Te kleine tweedehands markt

Het landsbestuur kan makkelijk roepen: “In 2030 is het voorbij met de benzine en diesel, vanaf dat jaar worden er geen vergunningen meer afgegeven voor nieuwe tankstations.” In 2030 zullen er nog heel wat benzine- en dieselauto’s rondrijden, en het is onwaarschijnlijk dat er genoeg aanbod is van gebruikte elektrische auto’s want er wordt weinig tweedehands aangeboden. De oplossing is om een elektrische auto te importeren. Deze auto blijft waardevol, ook als het voorbij is met de levering van benzine en diesel. Een auto importeren is niet moeilijk, je kan hem namelijk laten importeren door iemand die daar ervaring in heeft. Experts kunnen jou helpen met het berekenen van de BPM en zij kunnen ervoor zorgen dat jij voor het laagste tarief in aanmerking komt.

Klimaat en milieu

Het is ook mogelijk om een voertuig met een verbrandingsmotor te importeren. Om veel redenen is dit aantrekkelijk, want vaak krijg je bij importeren meer voor een lage prijs. Ondanks dat het zo aantrekkelijk is, is het advies om enkel naar een elektrische auto te kijken, omdat klimaat en milieu steeds meer een rol gaan spelen. In de toekomst is een elektrische auto makkelijk te verkopen, dit zal waarschijnlijk met een benzine- of dieselauto niet het geval zijn. Ook de infrastructuur zal in de nabije toekomst meer op elektrische auto’s gericht zijn, want er komen steeds meer laadpalen. Naar verwachting zullen in de toekomst elektrische auto’s altijd in een gunstig belastingtarief blijven vallen. Het is bekend dat er over benzine en diesel veel accijns gerekend wordt, elektrisch zal daardoor altijd voordeliger blijven.

Sneller dan je denkt

Velen denken bij importeren dat het een lang proces is. Wekenlang wachten voordat de auto in Nederland gearriveerd is en dan wachten tot de auto op kenteken staat. Dit is fout gedacht, want een elektrische auto importeren en op de weg krijgen gaat snel. Hierin wel het advies: informeer vooraf hoelang het afhandelen gaat duren. Daarna kun jij de weg op in een moderne elektrische auto. Je weet dan direct hoe het importeren van een auto werkt. Als je in de toekomst besluit de auto te verkopen, weet jij hoe je een auto kan importeren. Misschien is het voor jou een gewoonte om iedere drie jaar de auto te vervangen. Als je dat steeds via importeren doet, kun je een aardig financieel voordeel boeken.