Johan van de Gronden (52) vertrekt bij het Wereld Natuur Fonds (WNF). Hij werkte de afgelopen 10 jaar als directeur met veel passie aan behoud van natuur. Van de Gronden volgt vanaf 1 juli Thijs van Praag op als CEO van PUM Netherlands senior experts (PUM). Deze vrijwilligersorganisatie richt zich op de duurzame groei van de MKB-sector in ontwikkelingslanden.

Lokke Moerel, voorzittter van de Raad van Toezicht van WNF: “Wij zijn Johan enorm dankbaar voor zijn bijdrage aan het WNF. De afgelopen tien jaar heeft hij zich vol ingezet voor bescherming van natuur. Een van zijn grote verdiensten is dat hij vanuit WNF het belang van natuurherstel ook in ons eigen land op de kaart heeft gezet. Ook heeft hij een belangrijke stempel op het internationale WWF netwerk gedrukt. WNF gaat nu op zoek naar een waardige opvolger. We wensen hem alle goeds bij PUM.”

Hans de Boer, bestuursvoorzitter van PUM en voorzitter van VNO-NCW: “We zijn er blij mee dat Johan na zo’n mooie carrière bij WNF de overstap maakt naar PUM. PUM is een unieke organisatie in de wereld van aid and trade, waar Johan zich opnieuw kan inzetten voor een goede zaak.”