In het ‘jubileumdebat’ in de ochtend zullen Willem Vermeend (ondernemer en voormalig staatssecretaris), Piet Moerland (CEO Rabobank), Baptiest Coopmans (lid raad van bestuur KPN) en Liesbeth van Tongeren (directeur Greenpeace Nederland) hun visie geven en verdedigen op het thema change.

Volgens organisator Folkert van der Molen (DHV) is de tijd nu rijp om door te pakken. ‘Na het uitbreken van de financiele crisis was de roep om duurzame verandering groot. Tal van initiatieven werden ontplooid. Daarna werd het toch weer snel stil. De ophoging van de pensioenleeftijd is in de pers belangrijker dan thema’s als klimaatverandering, vervuiling en armoede. Hoe krijgen we het nu voor elkaar om daadwerkelijk duurzame verandering teweeg te brengen, daar gaat het over.’

Ambassadeur
Hoe Obama over verandering en duurzaamheid denkt, komt de Amerikaanse ambassadeur in Nederland, mevrouw Fay Hartog Levin, zelf vertellen. Presentaties van Guido Bartels (general manager IBM voor de energiesector) en Amerikadeskundige Willem Post zullen het uitstapje naar de VS in het congresprogramma completeren.

De gemeente Den Haag is als gastvrouw van het congres zelf nadrukkelijk betrokken. Burgemeester Jozias
van Aartsen en twee wethouders zullen de ambities van de stad op het gebied van duurzaamheid uit de doeken doen.

Aansluitend aan het congres kunnen de deelnemers nog de speciale voorstelling van de spraakmakende film The Age of Stupid bijwonen.

www.sustainability-congres.nl
www.dhv.nl