De Dutch Green Building Council heeft op 20 augustus een online toolbox gelanceerd: de BREEAM-NL Nieuwbouw Toolbox. Deze webapplicatie neemt de gebruiker stapsgewijs mee van de duurzaamheidsambitie van een nieuwbouwproject naar een BREEAM-NL certificaat. De BREEAM-NL Nieuwbouw Toolbox bevat tools voor personen zonder enige kennis van BREEAM-NL, maar is ook geschikt voor BREEAM-NL Experts en Assessoren.

 

Quickscan en AmbitieTool

Nieuw aan de BREEAM-NL Nieuwbouw Toolbox zijn de Quickscan en de AmbitieTool. Met de Quickscan kan eenvoudig en vrijblijvend een inschatting gemaakt worden van de ambities van een nieuwbouwproject voor een BREEAM-NL certificering. Dit gebeurt aan de hand van een aantal meerkeuzevragen. Met de AmbitieTool wordt een vergelijking gemaakt tussen maximaal drie verschillende duurzaamheidsscenario’s binnen een project. Zo is direct zichtbaar welke invloed verschillende onderdeelscores hebben op de totaalscore. Daarnaast kunnen verschillende ambities vergeleken worden met een reeds gecertificeerd project.

 

Pre-Assesment- en AssessmentTool

Naast de Quickscan en de AmbitieTool bevat de Toolbox ook een Pre-AssessmentTool en een AssessmentTool. Met de Pre-AssessmentTool kan de gebruiker zelf nauwkeurig de duurzaamheidsprestaties van een nieuwbouwproject berekenen. Wanneer er met een project wordt gestreefd naar een BREEAM-NL certificaat, kan het pre-assessment worden omgezet naar een formeel assessment. Dit kan met de AssessmentTool. De BREEAM-NL Assessor kan het definitieve gevalideerde eindrapport indienen bij de DGBC. Na kwaliteitscontrole en goedkeuring volgt de uitreiking van het BREEAM-NL certificaat.

 

Over de DGBC

Stichting Dutch Green Building Council (DGBC) is een Nederlandse netwerkorganisatie die BREEAM-NL keurmerken beheert en ontwikkelt voor de beoordeling van Nederlandse gebouwen en gebieden op hun duurzaamheidprestaties. Daarnaast traint DGBC professionals om de beoordelingen te kunnen uitvoeren. Verder onderneemt DGBC een veelheid aan acties, allemaal gericht op zijn missie: het verduurzamen van de bebouwde omgeving. De stichting is in 2008 opgericht op initiatief van de markt en telt inmiddels 370 participanten. Kijk voor meer informatie op www.dgbc.nl