Het revitaliseren (refurbishen) van gebruikte producten speelt een centrale rol in de circulaire economie. Producten gaan zo langer mee en zo worden schaarse grondstoffen langer in de keten gehouden. Kantoorinrichter Desko laat zien dat het refurbishen van kantoormeubilair zowel economisch als ecologisch verantwoord is.

Refurbished meubilair is gebruikt meubilair dat technisch volledig gecontroleerd, schoongemaakt en eventueel vernieuwd is. Zo nodig is het meubelstuk voorzien van nieuwe stoffering of onderdelen. Hierdoor is het kwalitatief gelijkwaardig aan een nieuw meubelstuk en een veel goedkoper alternatief voor nieuw meubilair. Daarnaast is het veel beter voor het milieu, doordat er minder aanspraak wordt gedaan op nieuwe grondstoffen, wat wel het geval is als u nieuwe meubilair aanschaft.

Investeren in waarde

In veel gevallen verkeerd het meubilair nog in een prima technische staat, maar is in de boeken al afgeschreven met een waarde van €0,-. Door een stoel over te stofferen bij slijtage, een nieuw bureaublad op een bestaand frame te monteren of een simpele reparatie van een kapot onderdeel. Kunt u met een kleine investering weer opnieuw goud in handen hebben. De reden dat organisaties vaak meteen naar nieuw kantoormeubilair kijken, is omdat ze niet altijd weten wat de mogelijkheden en voordelen zijn om het bestaande kantoormeubilair te refurbischen.

Mogelijkheden

  • Stofferen bureaustoel
  • Stofferen vergaderstoel
  • Nieuwe bladen voor bureaus, vergadertafels, kantinetafels en ladeblokken
  • Overspuiten frame bureaus, vergadertafels, kantinetafels, ladeblokken en kasten
  • Ombouwen werkplek en kasten
  • Tijdelijke leenstoelen en bureaus tijdens reparatie
  • Reparaties mogelijk op locatie

Bekijk hier meer voorbeelden

 

Desko verkoopt refurbished meubilair met de volgende classificatie:

Het product is schoongemaakt, technisch in perfecte conditie en vrijwel niet te onderscheiden van nieuw. Wel kan het uiterlijk een enkel licht gebruiksspoor bevatten. Op dit product krijgt u ook nog eens ­5 jaar garantie.