Per 1 juli 2022 verwelkomt Deloitte Wim Bartels en Arjan de Draaijer, twee deskundigen op het vlak van duurzaamheid en ESG, als Senior Sustainability Partners. Wim en Arjan zijn innovatieve strategen en experts in het samenwerken met organisaties om de strategische richting voor duurzame transformatie te bepalen en dit te vertalen in effectieve monitoring en externe communicatie.

Wim Bartels zal zich in zijn nieuwe rol vooral richten op duurzaamheidsverslaggeving, de cross-over naar assurance en strategisch risicomanagement. Arjan de Draaijer gaat zich bezighouden met duurzaamheidsstrategie, transformatie en het managen en meten van impact. Hoewel Nederland hun standplaats wordt, zullen zij binnen heel Europa actief zijn.

Wim Bartels houdt zich al 20 jaar bezig met duurzaamheid en heeft vele Europese multinationals ondersteund als assurance partner en geadviseerd over verdere voortgang van de bestuursagenda. De afgelopen jaren heeft hij zijn deskundigheid uitgebreid met kennis van klimaatrisico’s, scenario-analyses en breder strategisch advies. Wim is gepassioneerd over het bieden van nieuwe inzichten en het in kaart brengen en delen van de ‘big next steps’,  om zo de zakelijke wereld te verbeteren, onder andere door sterke transparantie. Wim is sinds de oprichting lid geweest van de ‘Task Force on Climate-related Financial Disclosures’ (TCFD) en heeft via de Corporate Reporting Dialogue, het World Economic Forum en Accountancy Europe geholpen de convergentieagenda voor verslaggeving verder te brengen. Hij is lid van de EFRAG Sustainability Reporting Board, die de Europese Commissie gaat adviseren over standaarden voor duurzaamheidsverslaggeving.

Arjan de Draaijer is zijn loopbaan in 1997 gestart bij Deloitte. Daarna heeft hij een indrukwekkende carrière opgebouwd, waarin hij bij vele multinationals wereldwijd heeft gewerkt aan duurzaamheidsstrategieën en duurzaamheidsintegratie. Nu keert hij terug bij Deloitte. Hij gaat zich bezighouden met nieuwe vraagstukken, waarbij hij maatschappelijke en zakelijke waarde samenbrengt in strategieën, bedrijfsvoering, innovatie en transparantie. Arjan is gepassioneerd over de kansen van ondernemingen, waarmee zij zowel voor hun bedrijfsvoering als voor de maatschappij het juiste kunnen doen, in de sterke overtuiging dat dit hand in hand gaat. Hij heeft 25 jaar ervaring in management consulting rond duurzaamheidsstrategie, impactmeting en -waardering, rapportering en klimaatrisico’s, waarbij hij ecologische en sociale megatrends en waardecreatie met elkaar verbindt.

Voorafgaand aan hun toetreding tot Deloitte op 1 juli hebben Wim Bartels en Arjan de Draaijer beiden meer dan 20 jaar bij KPMG gewerkt.  Wim Bartels was in zijn laatste functie bij KPMG onder meer Global co-lead Measurement, Reporting en Assurance. De laatste functie van Arjan de Draaijer bij KPMG was Global lead True Value, naast Managing Partner van de Nederlandse praktijk.

“De integratie van duurzaamheid binnen alle aspecten van het bedrijfsleven is belangrijker dan ooit. De komst van Wim en Arjan naar Deloitte levert een zeer waardevolle bijdrage aan de ondersteuning die wij bieden aan toekomstige leiders in duurzaamheid, en is een belangrijk onderdeel van de investering in uitbreiding van onze kennis en kunde op het gebied van duurzaamheid”, aldus Harvey Christophers, Lead Sustainability partner bij Deloitte. “Ik ben erg blij dat zowel Wim als Arjan zich bij Deloitte hebben aangesloten. Hun omvangrijke kennis en ervaring op het gebied van duurzaamheidsstrategieën en -rapportage zal de impact die we via samenwerking met onze cliënten kunnen maken verder vergroten.”