Deelauto steeds vaker onderdeel zakelijke mobiliteitsoplossing

Mobility Mixx, aanbieder van mobiliteitsdiensten voor de zakelijke markt, heeft op alle fronten een forse groei gerealiseerd in 2015. Dat maakt de organisatie vandaag bekend. In totaal werden er met de mobiliteitskaart ruim een half miljard kilometers afgelegd, (+25%), waarvan 7,5 miljoen in deelauto’s. De organisatie verwacht dat deze positieve trend komend jaar minimaal gehandhaafd blijft: alleen al in het volume zakelijke deelauto’s zet de onderneming in 2016 in op een verdubbeling.

De forse groei die de in Almere gevestigde onderneming boekte is deels te danken aan het winnen van een aanbesteding van de Rijkoverheid. Sinds 2014 stapten de diverse departementen gefaseerd over op de dienstverlening van Mobility Mixx. Het aantal kaarthouders groeide daardoor naar circa 120.000. Zij maakten gezamenlijk het afgelopen jaar niet alleen fors meer gebruik van het OV (trein, OV-fiets, P+R-parkeren), maar ook van zakelijke deelauto’s. Er werden maar liefst 50.000 deelautoritten gemaakt van gemiddeld 150 kilometer.

Deelauto relevant onderdeel van het totale wagenpark

Dankzij de sterk toegenomen vraag uit de markt groeide het aantal zakelijke deelauto’s in 2015 met 42%. Volgens Paul Wessels, Managing Director van Mobility Mixx, is de introductie van het label SammSamm in het tweede kwartaal van 2015 een belangrijke motor geweest achter de toenemende vraag naar zakelijk autodelen. “Ik durf te zeggen dat we met deze groei nu de grootste speler zijn op het gebied van zakelijk autodelen. SammSamm wordt goed ontvangen en er is veel interesse vanuit de markt”, aldus Wessels. Volgens de topman verandert de marktvraag in hoog tempo en wordt de deelauto steeds vaker gezien als relevant onderdeel van het totale wagenpark van een organisatie. “Wij bieden een oplossing voor de grote groep werknemers die zo nu en dan zakelijk moeten rijden. Zakelijke kilometers met de eigen auto zijn dan niet meer nodig, de werkgever biedt een voordelig, veilig en schoon alternatief.”

Voortrekkersrol

Eind 2015 stond de teller op 650 deelauto’s. Eind 2016 moeten er dat twee keer zoveel zijn, zegt Wessels. “Mobility Mixx verwacht in 2016 een verdere toename in de vraag naar alternatieve mobiliteitsdiensten en vooral op het terrein van zakelijk autodelen. Steeds meer bedrijven zijn actief op zoek naar mogelijkheden om het eigen wagenpark te verschonen én te verkleinen. Dat zal resulteren in een stevige groei van het aantal zakelijke deelauto’s de komende jaren. In die beweging wil Mobility Mixx een voortrekkersrol spelen.”

Share Button