Niet iedereen weet dit, maar LED verlichting is er met rasse schreden op vooruit gegaan. De techniek in LED lampen is tegenwoordig vele malen beter dan in vergelijk met een aantal jaren terug. Op dit moment zijn er dan ook steeds meer mensen die privé, maar ook op het werk, LED verlichting aan gaan schaffen. Er zitten namelijk een aantal voordelen aan LED verlichting die soms nog wel over het hoofd worden gezien.

De duurzaamheid van LED verlichting

Dit is in de afgelopen jaren ook heel erg sterk verbeterd. LED verlichting is vandaag de dag gewoon schokbestendig en vrijwel onbreekbaar. Ook is het zo dat LED lampen vandaag de dag goed tegen trillingen, maar ook warmte en koude kunnen. Daarnaast zijn er ook lampen bij die tegen water bestendig zijn. Zo gaan ze gewoon veel langer mee. Maar niet alleen om die reden, want LED lampen hebben wel 30.000 tot 50.000 branduren, waardoor u ze absoluut niet vaak hoeft te vervangen. Mocht dit wel zo zijn, dan heeft u over het algemeen een goede garantie op uw LED verlichting. Bij LEDshop Groenovatie is dit bijvoorbeeld standaard 2 jaar. Aangezien wij onze lampen erg goed testen, zult u hier waarschijnlijk geen gebruik van hoeven te maken.

LED verlichting heeft geen opstart- of opwarmtijd nodig

Daar waar u bij de oude verlichting nog wel moest wachten tot ze volledig warm waren of optimaal licht gaven, hoeft u dat mij LED verlichting niet te doen. Een LED lamp brengt namelijk direct de maximale lichtopbrengst, net als bij een gloeilamp. Als u dit bijvoorbeeld met een spaarlamp gaat vergelijken, dan merkt u dat deze met de opstart weinig licht geeft en langzaam maar zeker over een aantal minuten steeds feller gaat branden. Veel mensen vinden dit erg vervelend en willen daarom op LED verlichting overstappen, zodat ze van dat probleem af kunnen zijn.

LED lampen zijn nu dimbaar

In het verleden was dit niet mogelijk, maar vandaag de dag kunnen LED lampen gewoon gedimd worden. Voorheen zouden mensen om die reden geen LED verlichting nemen, omdat het gewoon één felle stand was, wat op zich best logisch was. Maar gelukkig is dit nu verleden tijd. Overigens kunt u in de Groenovatie webwinkel een heleboel dimbare LED lampen vinden, iets wat wij duidelijk in de productomschrijving weer hebben gegeven. Hier staan alle LED dimmers.

LED lampen bij voeding en textiel toe te passen

Nog een voordeel van LED verlichting: het geeft geen infrarood of ultraviolet straling af, waardoor het geen negatieve invloed op uw voeding of op textiel (uw kleding) zal hebben. Door andere verlichting is het mogelijk dat uw kleding bijvoorbeeld gaat verkleuren. LED verlichting is gewoon in iedere koelkast, voorraadkast, kledingkast en meer toe te passen, zonder dat het een negatieve invloed op uw producten zal hebben. Tevens dus ook perfect geschikt voor kledingwinkels en bijvoorbeeld supermarkten.

Zo ziet u maar dat LED verlichting vele voordelen met zich meebrengt en dit is nog maar een kleien greep uit het geheel. U hoeft het om de kwaliteit van de lampen niet meer te laten, die is er enorm op vooruit gegaan en als het u om de prijs zou gaan, LEDshop Groenovatie heeft de scherpste prijzen op LED producten die er momenteel te vinden is.