De refurbished iPhone past perfect in het kader van duurzaam ondernemen

Als ondernemer ben je graag bezig met zo duurzaam mogelijk ondernemen. Hierbij kun je denken aan het kiezen voor groen stroom, maar je kunt ook verder kijken. Krijgen je werknemers een smartphone van de zaak? Dan kun je eens kijken naar duurzamere alternatieven, waarbij je ook nog eens veel geld kunt besparen. Onder deze duurzamere alternatieven valt de refurbished iPhone. Elk model binnen het iPhone assortiment is wel refurbished te verkrijgen. Denk hierbij aan de refurbished iPhone X, maar ook de refurbished iPhone 11. In dit artikel gaan we dieper in op wat refurbished iPhones nou eigenlijk zijn en wat de voordelen zijn.

Wat zijn refurbished iPhones?

‘’Refurbished’’ betekent letterlijk ‘’opgeknapt’’. Dit houdt in dat de iPhones eerder gebruikt zijn, maar om bepaalde redenen geretourneerd zijn en vervolgens zijn opgekocht door gespecialiseerde bedrijven om ze op te knappen. Een refurbished iPhone heeft repartie specialisten in dienst die elke iPhone controleren op veel verschillende punten. Hierbij kijken ze of er beschadigingen of defecte onderdelen zijn. Deze onderdelen worden dan meteen vervangen voor nieuwe onderdelen van de hoogste kwaliteit, waarna de iPhones opnieuw worden gecontroleerd. Als nu alles goed is, zijn de toestellen klaar om verkocht te worden als refurbished.

De refurbished iPhones hoeven niet altijd gebruikt te zijn, de toestellen kunnen ook uit een voorraadoverschot ontstaan zijn. Hierbij zijn de Apple iPhones nog compleet nieuw en dus niet gebruikt.

Wat zijn de grootste voordelen van een refurbished iPhone?

Een groot voordeel van een refurbished iPhone is dat deze erg duurzaam is vergeleken met een gloednieuwe iPhone. In principe wordt er een tweede leven gegeven aan een Apple iPhone. De levensduur van het toestel wordt verlengd met minimaal twee jaar. Daarnaast worden schaarse grondstoffen bespaart die anders gebruikt waren voor het produceren van een nieuwe iPhone. De refurbished iPhone past dus perfect in het kader van duurzaam ondernemen.

Een ander groot voordeel van een refurbished iPhone is de gunstige prijs. Je bespaart namelijk eenvoudig honderden euro’s ten opzichte van een gloednieuwe iPhone. Dit is een ideaal alternatief als je een groot aantal iPhones moet inkopen voor je werknemers. Het geld wat je overhoudt, kun je weer gebruiken voor andere grote uitgaven.

Het derde grote voordeel is de lange garantietermijn die wordt gehanteerd voor de refurbished iPhones. Je kunt bij de meeste refurbished iPhone aanbieders vaak genieten van twee jaar garantie. Door het uitgebreide controleproces die de refurbished iPhones doorlopen, wordt het mogelijk gemaakt voor aanbieders om achter de kwaliteit te staan die geleverd wordt. Hierdoor ben je beter uit dan wanneer je een nieuwe Apple iPhone uit de winkel koopt. Meestal krijg je dan een fabrieksgarantie van één jaar en wil je er meer garantie bij hebben, dan dien je deze bij Apple erbij te kopen.

Nu je op de hoogte bent van wat refurbished iPhones zijn en wat de grootste voordelen hiervan zijn, is het aan jou als ondernemer om de afweging te maken om over te stappen op dit goedkoop alternatief. Het past perfect in het kader van duurzaam ondernemen, je bespaart veel geld en je kunt als ondernemer genieten van een lange garantietermijn voor de vele iPhones die je moet inkopen voor je werknemers.

Share Button