Ben jij geïnteresseerd in duurzaamheid, lever je graag een bijdrage aan een schoner Nederland en ben jij op zoek naar een stage waarbij duurzaamheid centraal staat? In dit artikel lees je over de vijf populairste werkgevers om een stage duurzaamheid te lopen.

1) Heineken

Al ruim 150 jaar staat Heineken bekend als dé leider in de markt van bierproducenten. Het thema duurzaamheid staat bij dit bedrijf centraal. Heineken is dan ook op dagelijkse basis bezig met het verbeteren en verduurzamen van hun productieprocessen. Binnen een stage duurzaamheid bij Heineken zal je te maken krijgen met specifieke vraagstukken met als doel het verminderen van de ecologische uitstoot. Zo is een voorbeeld van een vraagstuk “Op welke manier(en) kunnen we ervoor zorgen dat er minder plastic in omloop is?” Aan de hand van dergelijke vraagstukken zal je met je team aan de slag gaan en geschikte oplossingen bedenken met als doel het duurzamer maken van Nederland.

2) ABN Amro

De tweede werkgever in deze lijst is ABN Amro. Deze zeer populaire werkgever is al geruime tijd niet meer te negeren in de financiële sector. De bank staat onder andere bekend om het leveren van complete product- en dienstpakketten aan klanten, particulieren en overige partijen. ABN Amro is de laatste jaren steeds intensiever op zoek naar duurzamere manieren van produceren. Daarnaast voorziet ABN Amro klanten van financieel advies op basis van het hoge niveau van expertise van werkgevers van de bank. ABN Amro is actief op zowel nationale als internationale schaal en hoort daarom zeker in deze lijst thuis.

3) Unilever

Unilever is een Britse multinational dat allerlei verschillende consumptiegoederen verhandeld en bovendien produceert. Het hoofdkantoor van Unilever bevindt zich in Londen. Inmiddels is het zeer brede assortiment van de Britse multinational verkrijgbaar in ruim 200 landen. Naast dat Unilever 400 andere producten bezit staat het bedrijf bekend als de grootste zeepproducent op de wereld. Ook bij Unilever is het thema duurzaamheid steeds populairder en belangrijker geworden. Het bedrijf draait een jaarlijkse omzet van 55 miljard euro.

4) Bol.com

Binnen een stage duurzaamheid bij Bol.com maak je een snelle ontwikkeling door op het gebied van duurzaamheid. Op dagelijkse basis kom je in contact met een groot aantal klanten en dien je de klantrelaties te onderhouden. Een toenemend aantal consumenten vinden duurzaamheid in een bedrijf belangrijk. Met name in het productieproces is er bij veel bedrijven ruimte voor verbetering. Als stagiaire duurzaamheid bij Bol.com ben je constant bezig met het verbeteren van de verpakkingsmethode, vervoer etc. Binnen een team dien je met passende oplossingen te komen voor bepaalde vraagstukken in het kader van duurzaamheid.

5) Philips

De laatste werkgever in deze lijst is het populaire techbedrijf Philips. Deze werkgever heeft als hoofddoel het verbeteren van menselijk welzijn en gezondheid op wereldwijde schaal. Dit, en andere doelen, worden gerealiseerd door toedoen van innovatie met een steeds groter aandeel van duurzaamheid. Wil jij stage lopen bij een wereldwijd bekende multinational en de grootste vraagstukken oplossen? Dan is een stage duurzaamheid bij Philips zeker iets voor jou!

Als je een account aanmaakt op Magnet.me krijg je een goed overzicht van het aanbod van  stages bij allerlei duurzame bedrijven!