Trends komen en gaan, stijlvol wonen zal altijd blijven bestaan. Jaloezieën zijn even uit beeld geweest bij interieurdesigners maar nu zijn ze weer helemaal terug. En hoe! De materialen zijn beter, de kleuren mooier en het gebruiksgemak … daar komen we op deze pagina zeker op terug. Dit zijn de vier populairste jaloezieën voor 2022. Kun je niet kiezen? Je kunt meerdere trends combineren voor de perfecte raamdecoratie bij jou thuis!

1. Donkere jaloezieën

De trend voor 2022 voor alle soorten raamdecoratie inclusief jaloezieën is donker. Gitzwart maar ook donkerblauw zijn helemaal ‘in’ bij de interieur experts. Wie zijn wij dan om tegen deze trend in te gaan? Donkergekleurde jaloezieën zorgen voor een intieme sfeer in iedere ruimte. Met name in de slaapkamer maar ook zeker in de woonkamer geven ze de kamer direct wat meer ‘cachet’. Donker hoeft echter niet duister te betekenen, als je een groot raamoppervlak hebt dan kan donkere raamdecoratie wel overheersend worden als ze geheel gesloten zijn. Dit is zeker een voordeel van jaloezieën ten opzichte van gordijnen, je kunt de stroken namelijk halfopen zetten. Zorg zeker in een kleine kamer wel voor voldoende licht in de duisternis.

2. Lichte jaloezieën

Het lijkt alsof we de vorige trend tegenspreken, toch mogen we niet onvermeld laten dat jaloezieën met een lichte kleur nog steeds populair zijn. Ze ‘openen’ de ruimte omdat lichtbronnen weerkaatst worden waarmee het licht beter wordt gespreid. Zo laat je een kamer met klein vloeroppervlak optisch groter lijken. Wit en gebroken wit kan bij sommige soorten raamdecoratie een beetje ‘saai’ ogen, dit is met jaloezieën veel minder het geval omdat er een speelse structuur in te herkennen valt. De stroken die over elkaar heen vallen zorgen ervoor dat er een zekere dynamiek ontstaat.

3. Houten jaloezieën

Ze kunnen licht of donker van kleur zijn; er gaat niets boven houten jaloezieën. Met name bamboe is enorm populair en het is duidelijk te zien waarom dit het geval is. Bamboe is een duurzaam en hernieuwbaar materiaal met een natuurlijke uitstraling dankzij de subtiele houtnerf. Daarnaast is het licht van gewicht wat het ideaal maakt voor raamdecoratie en in het bijzonder grotere vensters. Er zijn diverse kleuren mogelijk variërend van licht tot donker en ook in natuurlijke houttinten. De natuurlijke uitstraling van echt bamboe in combinatie met een moderne, strakke vormgeving is onweerstaanbaar.

4. Elektrische jaloezieën

Is jouw huis draadloos? We hebben het niet over internet of de afstandsbediening van je televisie maar over de raamdecoratie. Stap jij dit jaar over op elektrische jaloezieën? Een krachtige motor gevoed met een ingebouwde accu zorgt ervoor dat je nooit meer aan koordjes hoeft te trekken. Sterker nog; die onsierlijke touwtjes kunnen direct de prullenmand in want voortaan bedien je de raamdecoratie met een druk op de knop. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Somfy, dé expert in huisautomatisering. Koppel met gemak meerdere gordijnen aan elkaar met de TaHoma Switch, je kunt ook andere slimme toepassingen linken zoals smart lights of speakers.

Welke trends komen in 2022 bij jou in huis? Bekijk snel alle mogelijkheden en geniet nog meer van jouw woning!