De mogelijkheden om te investeren in een duurzaam bedrijf

Duurzaam ondernemen is hip! Bedrijven zetten massaal in op een duurzamer productieproces, ze investeren in zonnepanelen om zelf groene energie op te kunnen wekken, enzovoorts. Er zijn echter meer mogelijkheden om te investeren in een duurzaam bedrijf. Denk bijvoorbeeld ook eens na over de mogelijkheden van een duurzaam bedrijf kopen. Het kopen van een bedrijf kan een goede investering in je eigen organisatie zijn. Je haalt namelijk niet alleen omzet in huis, maar ook kennis en geschoold personeel. Wellicht kun je wat leren van de duurzame productieprocessen die een ander bedrijf momenteel al gebruikt. Kopieer deze naar je eigen organisatie en word zo zelf ook duurzamer.

Een nieuw duurzaam bedrijf opstarten 

Mogelijk streef je naar het onderhouden van een duurzaam bedrijf, maar is je huidige organisatie hier niet geschikt voor. In de ene branche is duurzaam ondernemen makkelijker, dan in de andere. Je bedrijf verkopen en opnieuw beginnen kan in zo’n geval een optie zijn. Het verkopen van je bedrijf zorgt voor meer budget om een nieuwe organisatie op te kunnen bouwen. Deze nieuwe organisatie kun je vanaf de eerste fase duurzaam laten opereren. Daarbij zou je het nieuwe bedrijf kunnen gebruiken om zelf duurzame oplossingen te produceren en te verkopen. 

Investeren in groene aandelen op de beurs 

Niet iedere organisatie heeft het budget om direct een volledig bedrijf op te kopen. Daarbij moet het bedrijf wat je koopt voldoende kennis meebrengen, om zo’n investering rendabel te maken. Een goedkoper alternatief is investeren in groene aandelen. Op de beurs zijn talloze bedrijven actief, die zich richten op een duurzamere wereld. Door in deze bedrijven te investeren draag je niet alleen je steentje bij aan een duurzamere wereld, ook profiteer je mee van eventuele koersstijgingen. Het kan een fraai rendement opleveren!

Je eigen bedrijf duurzamer inrichten 

Tot slot kun je naar je eigen onderneming kijken. Op welke punten zijn processen duurzamer in te richten? Waar liggen kansen om duurzamer te opereren? Eerder las je al dat de investering in zonnepanelen een interessante kan zijn. Je wekt zelf groene stroom op en bent daarmee op langere termijn goedkoper uit dan nu. Zo draag je bij aan het milieu, maar ook aan de winstgevendheid van je organisatie. Een andere manier is het analyseren van productieprocessen. Waar liggen de kans op het afval in het productieproces tot een minimum te beperken? Zijn er mogelijkheden om het vrijgekomen afval te hergebruiken? 

Share Button