De Groene Zaak is de enige brancheoverstijgende vertegenwoordiging van ‘duurzaam Nederland’. Zij roept niet alleen op tot het sneller duurzaam maken van de economie, maar levert daar nadrukkelijk ook zelf een concrete bijdrage aan: de aangesloten bedrijven ondernemen alle volgens het principe van evenwicht tussen financieel economische resultaten, sociale belangen en het milieu.

Op dit moment hebben ruim dertig bedrijven van verschillende omvang zich al aangesloten bij dit initiatief, en hun aantal is groeiende. Zij vertegenwoordigen een invloedrijk en snel groeiend deel van het bedrijfsleven dat zich hard maakt voor de verduurzaming van de economie. Grote ondernemingen als TNT, Eneco, Menzis, Van Gansewinkel, Wessanen, Ahrend en Athlon Car Lease en de banken Triodos Bank en ASN Bank werken in De Groene Zaak samen met nieuwe spelers als Tendris en Qurrent.

Tijdens de persconferentie zal voorzitter Roger van Boxtel de speerpunten voor de interactie van De Groene Zaak met de overheid bekendmaken in aanwezigheid van staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken.