Elk jaar had hij een bijeenkomst met alle risicobazen van de internationale grote banken.

‘Daar praatten we over wat ons ’s nachts wakker hield. Ik maakte me zorgen over de vraag of mijn commerciële collega’s me wel alle informatie gaven die ik nodig had om beslissingen te nemen. Een ander vroeg zich af of die risicomodellen nog wel werkten. Zo had iedereen een beest waarvoor hij bang was. Waar we met zijn allen de mist in zijn gegaan, is dat we niet zagen dat het een hele dierentuin was.’ Maar ook overheden, toezichthouders en accountants waren daar blind voor, benadrukt hij. ‘De les van de crisis is dat deze ons allemaal noopt tot grote bescheidenheid.’

Deze week is het een jaar geleden dat de Nederlandse onderdelen van Fortis, inclusief ABN Amro, werden genationaliseerd

Lees het volledige artikel via de link.