Jute, een veelzijdig materiaal dat wordt gebruikt voor veel verschillende doeleinden. Vloerkleden van Jute staan prachtig in landelijke maar ook scandinavische interieurs. Daarnaast wordt het geproduceerd van natuurlijke vezels wat dit vloerkleed de ultieme duurzame keuze maakt. Neem eens een kijkje op de website van FlyCarpets voor jute- en andere mooie vloerkleden voor in je woning.

Handgemaakt en duurzaam

Juten kleden worden geweven van de natuurlijke jute vezels. Deze natuurlijke vezel groeit in verschillende landen zoals Bangladesh en India. Tijdens de groei van deze jute plant hoeft er weinig tot geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt te worden. Het is daarbij ook nog eens de meest gebruikte plantaardige vezel in de industrie.

Tot slot is jute volledig afbreekbaar, het kan dus makkelijk gerecycled worden wanneer u weer toe bent aan een nieuw vloerkleed. Dit zorgt ervoor dat een jute vloerkleed de milieuvriendelijkste keuze is voor een vloerkleed in huis. Bij goed onderhoud gaat dit vloerkleed ook nog eens heel erg lang mee.

Een sfeervol interieur

Een jute kleed staat mooi in verschillende interieuren. In een landelijk interieur met veel neutrale kleuren past mooi bij de gouden jute kleden. Maar daarnaast in een scandinavisch interieur met veel hout en witte tinten is het ook een ware eyecatcher. De jute vloerkleden geven een warme en sfeervolle look aan de woonkamer, eetkamer of de hal. Eindeloos te combineren met aardse kleuren. Daarbij komt nog het voordeel dat jute relatief goedkoop is en toegankelijk voor veel mensen.

De kleden zijn verkrijgbaar in veel verschillende maten en afmetingen. Kies bijvoorbeeld voor drie ronde vloerkleden in verschillende maten voor een speels effect. Of een rechthoekig vloerkleed onder de eettafel of je bed. Het aanbod is groot en voor elke ruimte is er een geschikt formaat kleed te vinden. Je kunt ook spelen met verschillende vormen en afmetingen jute vloerkleden. Leg bijvoorbeeld verschillende ronde kleden over elkaar heen en creëer een speels effect in huis.

Schoonmaak en onderhoud

Bij goed onderhoud gaat een jute kleed lang mee. Schud het kleed eens in de zoveel tijd uit om het stof, de etensresten of kruimels uit het kleed te krijgen. Door de ruwe structuur van het kleed is het ook verstandig eens in de zoveel tijd het kleed grondig stof te zuigen. Jute is zoals benoemd gemaakt van een natuurlijke vezel waardoor het extra kwetsbaar is voor vochtplekken en andere uitslag. Let op dat je dan niet gaat wrijven maar de vlek weg dept. Wanneer je over de vlek wrijft zal deze er alleen maar verder in de vezels gaan zitten.

Let daarnaast op met vocht. Een jute vloerkleed kan niet goed tegen vocht en zeker niet tegen warm water. Dep dus voorzichtig de vlek er uit en pak hierna de föhn erbij om het kleed verder te drogen. Wil je het kleed eens goed reinigen? Dan is baking soda jouw beste vriend. Het zorgt ervoor dat vieze geuren worden verwijderd. Gebruik vooral geen chemische producten om beschadigingen of verkleuringen te voorkomen.