De Bijenkorf opent zijn nieuwe duurzame distributiecentrum in Tilburg

Op 29 augustus opent de Bijenkorf zijn nieuwe duurzame distributiecentrum van ruim 82.000 m2. Het gebouw heeft een BREEAM 5 sterren certificaat, het hoogst haalbare op het gebied van duurzaamheid. Vanuit dit nieuwe distributiecentrum worden alle online bestellingen naar klanten verstuurd en worden tevens alle winkels bevoorraad.

Het nieuwe distributiecentrum onderscheidt zich op het gebied van duurzaamheid. Op het dak ligt zo’n  17.000 m2 aan zonnepanelen die genoeg elektriciteit opwekken om zowel het gebouw en ruim 600 huishoudens te voorzien van stroom. Het is een energieneutraal pand waar geen gebruik wordt gemaakt van gas. Daarnaast wordt het gebouw door toepassing van warmtepompen  en een WKO-installatie (warmte- en koudeopslag waardoor bodemenergie gebruikt wordt voor het verwarmen en koelen van het gebouw) effectief gekoeld en verwarmd.

Pieter Heij, Directeur Multichannel de Bijenkorf: “We zijn trots dat we een nieuw distributiecentrum hebben waarin duurzaamheid en de medewerker centraal staan. Het is een fijne plek om te werken en onze klanten de beste service te bieden. Zo worden bestellingen die voor 22.00 uur gedaan zijn, de volgende werkdag kosteloos thuisbezorgd. Dit gebeurt nu op een nog duurzamere manier.”<
Het nieuwe distributiecentrum beschikt over speciale inpakmachines die dozen op maat snijden, zodat er minder verpakkingsmateriaal gebruikt wordt en minder lucht wordt vervoerd. Op het gebied van groenplan, afvalscheiding en dergelijke zijn de nieuwste technieken toegepast. Het gehele gebouw krijgt daarom het hoogst haalbare certificaat op het gebied van duurzaam bouwen: BREEAM 5 sterren.

De ingebruikname van het distributiecentrum in Tilburg onderstreept het belang dat de Bijenkorf hecht aan duurzaam ondernemen.

Noot: De Bijenkorf is partner van het 19de Nationaal Sustainability Congres op 7 november en verzorgt een inhoudelijke sessie.

Share Button