Werk je als ondernemer regelmatig thuis? Dan is de kans groot dat je beschikt over een eigen thuiskantoor. Als jij jouw steentje graag wilt bijdragen aan een beter milieu, is het goed om te kijken naar hoe je jouw thuiskantoor duurzaam kunt maken. Dit is op verschillende manieren mogelijk. De beste tips voor een duurzaam thuiskantoor? Je leest het hier!

Slimme gadgets

Smart home wordt steeds populairder en dat is niet zonder reden. Ook als je graag duurzaam bezig wilt zijn met ondernemen, zijn slimme gadgets iets om over na te denken. Met behulp van slimme gadgets is het bijvoorbeeld eenvoudiger om energie te besparen. Denk hierbij eens aan een slimme thermostaat, die de verwarming automatisch afstemt op jouw gedrag. Dit zorgt ervoor dat de stookkosten lager worden. Maar niet alleen een slimme thermostaat draagt bij aan het besparen van energie, dit geldt ook voor slimme verlichting, slimme raamdecoratie en bijvoorbeeld slimme apparaten voor in je keuken en tuin. Deze slimme gadgets hebben het doel om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken. Veel van deze gadgets hebben echter ook een positief effect op duurzaamheid, waardoor je hiermee zorgt voor een beter milieu. Op zoek naar slimme gadgets voor in jouw thuiskantoor? Neem dan eens een kijkje bij Somfy.

Goed isoleren

Een goede isolatie is een slimme eerste stap voor een duurzaam thuiskantoor. Als de ruimte nog niet goed geïsoleerd is, kan het handig zijn om hieraan te werken. Goed isoleren kun je doen door te zorgen voor een muurisolatie, dakisolatie of vloerisolatie. Maar ook dubbelglas of HR++ glas installeren is een goede mogelijkheid. Gordijnen kunnen ook als extra isolatielaag dienen, waardoor het ook verstandig is om voor te zorgen. Raamdecoratie zorgt er namelijk voor dat de warmte langer binnen blijft in de wintermaanden en dat de zon wordt tegengehouden bij warme dagen. Op deze manier blijft de temperatuur lekker aangenaam, waardoor je niet zoveel hoeft te stoken en dus duurzamer bezig bent. Op zoek naar goede raamdecoratie? Slimme raamdecoratie is een aanrader. Elektrische gordijnen zijn dan het overwegen waard.

Energiezuinige verlichting

Naast zorgen voor voldoende daglicht is het ook een goede tip om voor energiezuinige verlichting te kiezen in je thuiskantoor. Denk hierbij aan ledverlichting. Met deze verlichting ben je duurzaam bezig, omdat deze verlichting maar weinig energie verbruikt en daarnaast een lange levensduur heeft.

Gebruik refurbished kantoorartikelen

Een goede tip voor een duurzaam thuiskantoor is ook het gebruiken van refurbished kantoorartikelen. Is een product refurbished, dan betekent dit dat de levensduur van een product is verlengd. Het product is dus al eerder gebruikt, maar is daarna nog gecontroleerd en indien nodig gerepareerd. Dat betekent dat het producten van een prima kwaliteit zijn, waar je als het goed is nog een lange tijd van kunt genieten. Denk bij refurbished kantoorartikelen aan een laptop, monitor of telefoon.

Deze tips helpen jou erbij om voor een duurzamer thuiskantoor te zorgen. Houd deze tips zeker in gedachten als je duurzamer wilt ondernemen, want hiermee ben je al een goed eind op weg!