Als je duurzaam ondernemen belangrijk vindt, is het een goede stap om te kijken naar hoe je jouw bedrijfspand kunt verduurzamen. Dit is op diverse manieren mogelijk. Welke keuzes je kunt maken als je jouw bedrijfspand wilt verduurzamen? Lees snel verder, wij zetten hieronder de beste manieren voor je op een rij.

Een goede isolatie

Is jouw bedrijfspand nog niet optimaal geïsoleerd? Tijd voor verandering! Een goede isolatie speelt een grote rol in een duurzaam bedrijfspand, dus het is goed om hiermee aan de slag te gaan. Hoe beter de isolatie in het pand, hoe meer energie je bespaart. En hoe meer energie je bespaart, hoe beter dit is voor het milieu. Afhankelijk van hoe jouw huidige isolatie in je bedrijfspand is, is het goed om te kijken naar wat nog nodig is om het duurzamer te maken. Denk bijvoorbeeld aan HR++ glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie of dakisolatie.

Zonnepanelen installeren

Je bedrijfspand verduurzamen doe je ook door voor zonnepanelen te kiezen. Als je hier nog niet over beschikt, maak je hiermee een duurzame keuze. Met zonnepanelen kun je zelf energie opwekken en dit is natuurlijk goed voor het milieu. Zonnepanelen zorgen daarnaast voor een hogere waarde van je bedrijfspand, het verbeteren van je energielabel en het verminderen van de CO2 uitstoot.

Duurzaam beveiligen

Staat jouw bedrijfspand op een bedrijventerrein? Dan is het slim om voor een duurzame beveiliging van je bedrijventerrein te zorgen. Het beveiligen van je bedrijfspand kun je doen door een alarmsysteem te installeren, voor camerabewaking te zorgen, goede sloten te installeren en te zorgen voor hekwerk. Om hiermee duurzaam bezig te zijn, is het slim om goede investeringen te doen op het gebied van beveiliging. Kies dan ook voor producten van hoge kwaliteit. Hoe hoger de kwaliteit, hoe langer de levensduur normaal gesproken is. En hoe langer de levensduur, hoe meer je met duurzaamheid bezig bent.

Als je jouw bedrijfspand duurzaam wilt beveiligen is het ook slim om te zoeken naar een beveiligingsbedrijf met een duurzame werkwijze. Veel bedrijven hechten tegenwoordig al waarde aan duurzaamheid en hiermee maak je dan een goede keuze. Van een duurzaam hekwerk tot duurzame camerabeveiliging: er zijn genoeg mogelijkheden.

Energiezuinige verlichting gebruiken

Een andere goede manier om je bedrijfspand te verduurzamen is door te kiezen voor energiezuinige verlichting. Zoals de naam al aangeeft is dit verlichting die maar weinig energie verbruikt. Denk bij energiezuinige verlichting aan ledverlichting. Deze lampen verbruiken maar weinig energie en hebben daarnaast een lange levensduur. Ledverlichting kan gemiddeld wel zo’n 15 jaar meegaan. Zo haal je deze investering er absoluut weer uit en hoef je de verlichting niet binnen no time weer te vervangen.

Met deze bovenstaande dingen ben je een goed eind op weg met het verduurzamen van je bedrijfspand. Als ondernemer die veel waarde hecht aan duurzaamheid is dit een belangrijke stap, want hiermee maak je al een wereld van verschil. Jij draagt je steentje bij aan een beter milieu én kunt geld besparen op de energiekosten: een win-winsituatie!