Op maandag 24 juni tijdens het wervelende DAM Prijs Gala onder leiding van Jort Kelder in de Duif is de winnaar van de DAM prijs 2013 bekend geworden. De juryleden Boris van der Ham, Floortje Dessing, Mette te Velde en Eline Veninga kozen samen met het Amsterdamse publiek Versvishandel
Jan van As als dé duurzame ondernemer van Amsterdam
.

Versvishandel Jan van As uit stadsdeel West is een familiebedrijf dat sinds 1949 een uitgebreid en kwalitatief hoogwaardig assortiment vis, schaal- en schelpdieren levert aan horeca, grootverbruikers en detailhandel. Jan van As heeft de DAM Prijs wisselbokaal en een geldbedrag van 8.000,- gewonnen. Op het Gala presenteerden alle stadsdeelwinnaars zich aan de jury. De winnaars op een rij:

  • International Hydro (winnaar stadsdeel Centrum)
  • KAZMOK(winnaar stadsdeel Nieuw West)
  • Van Keulen Hout en Bouwmaterialen (winnaar stadsdeel Noord)
  • Studio JUX (winnaar stadsdeel Oost)
  • Bolenius Restaurant (winnaar stadsdeel Zuid)
  • DURABILIT BV (winnaar stadsdeel Zuidoost)

Met de DAM Prijs willen de stadsdelen duurzaam ondernemen zichtbaar maken en belonen. Duurzaam ondernemen betekent hier ondernemen met hart voor mens, milieu en economie (People, Planet en Profit). De zeven stadsdeelwinnaars wonnen begin mei ieder € 4.000,- en een communicatiecampagne op maat voor de strijd om de DAM Prijs 2013, meest duurzame ondernemer van Amsterdam. (DAM staat voor Duurzame Amsterdammers in het MKB)

De DAM Prijs is een groot succes met 102 deelnemers, 21 genomineerden, 7 stadsdeelwinnaars, 1 DAM Prijs winnaar, 10 netwerkpartners, betrokken en deskundige juryleden, veel aandacht in de media via mediapartner Het Parool en AmsterdamFM en alle 4256 mensen die hebben gestemd op hun favoriete kandidaat.