Croda wil in 2030 klimaat-, land- en mensen-positief zijn

Bron
Incotec

Het moederbedrijf van Incotec, Croda International Plc, heeft zich vandaag gecommitteerd om in 2030 klimaat-, land- en mensen-positief te zijn. Deze doelstellingen brengen hen weer een stap dichterbij het doel om de meest duurzame leverancier van innovatieve ingrediënten te worden. Dit nieuwe voornemen onderstreept hun business en de aansluiting bij de doelstellingen van de Verenigde Naties voor duurzame ontwikkeling (SDG’s) helpt bij het aanpakken van enkele van de grootste uitdagingen die de wereld te wachten staan.

Klimaat-positief

Croda zal meer koolstof besparen dan ze uitstoten, met een focus op het helpen van klanten en consumenten om, middels de voordelen van het gebruik van hun producten, koolstofemissies te vermijden.

Land-positief

Door de innovatieve gewaskennis helpt Croda agrarische klanten om de gevolgen van de klimaatverandering en de bodemdegradatie te verlichten.  Dit vergroot de beschikbaarheid van land dat geschikt is voor het verbouwen van gewassen en helpt boeren de opbrengst en de gewasbestendigheid te vergroten.

Mensen-positief

Met de focus op SDG 3 (Goede gezondheid en welzijn) en SDG 5 (Gendergelijkheid), richt Croda zich op het verbeteren van levens door hun smart science te gebruiken voor het bevorderen van gezondheid en welzijn wereldwijd, evenals gendergelijkheid in gehele organisatie.

Stuart Arnott, President Sustainability, Croda: “Het is inspirerend ons streven om voor 2030 klimaat-, land- en mensen-positief te zijn te kunnen delen. De ontwikkeling hiervan in het afgelopen jaar hielp ons inzien dat, hoewel we altijd een sterke focus op duurzaamheid hebben gehad, dit met onze nieuwe doelstelling ‘Smart Science to Improve Lives™’, nog verder is ingebed in onze cultuur en bedrijf. We geloven dat we door dit engagement en onze afstemming op de SDG’s een netto positieve impact kunnen hebben op het milieu en de maatschappij.

Share Button