Vergelijkingssite Credo komt naar Nederland. Daardoor kunnen consumenten middels het platform van de aanbieder verschillende kredietverstrekkers voor groene en zakelijke leningen vinden. Middels een paar klikken kunnen ondernemers een geschikte lening vinden die bij hen past. De visie van het Zweedse fintechbedrijf is dan ook dat het voor ondernemers gemakkelijker moet worden om een goede lening te vinden. Het financieren van ambitieuze, groene bedrijven is immers een mooi streven. Om deze reden heeft de website ervoor gekozen een platform te bouwen waarmee er binnen een paar klikken een aanbod kan worden opgevraagd.

Makkelijker overzicht voor ondernemers

Voor particulieren is het al jaren erg eenvoudig om aanbieders met elkaar te vergelijken en een lening te vinden die bij de persoonlijke wensen past. Maar ondernemers werden keer op keer weer geconfronteerd met lange vragenlijsten en offertes op maat die pas na weken wachten werden uitgereikt. Creddo heeft daarom een platform voor groene en zakelijke leningen ontwikkeld, dat het gemakkelijker maakt om een goed overzicht van alle mogelijke leningen als ondernemer te krijgen.

Zo vergelijkt Creddo alle zakelijke leningen en kredieten van haar partners met de opgegeven wensen. Deze zakelijke leningen zijn meestal ook geschikt voor groene doeleinden. Ondernemers krijgen binnen 24 uur het overzicht na hun aanvraag toegestuurd. Daaruit kunnen ondernemers opties kiezen die het beste passen bij hun bedrijf, maar ook hun missie en groene ambities.

Wie is Creddo?

Creddo noemt zichzelf een fintech. Dat betekent dat financiën en technologieën samen worden gebundeld. Het gaat dan ook om een Zweeds bedrijf dat is opgericht door ondernemers uit het MKB. Deze ondernemers hebben zich volledig toegelegd op kennis van fintech. Op die manier wil de vergelijkingssite een lans breken voor ondernemers met kleine en middelgrote bedrijven. “Zij moeten juist de kans krijgen om te profiteren van de digitale toekomst”, vertelt Floris van Vredendaal, aandeelhouder van het Zweedse bedrijf.

Het aanvragen van offertes gaat dan ook in een paar stappen. Zo vullen aanvragers hu gewenste lening en looptijd in, plus een aantal aanvullende gegevens. Daarna worden de offertes toegestuurd. In de vierde stap wordt de aanvraag afgerond en ontvangt de ondernemer het geld al snel op de rekening.

Groene leningen via fintech

Ondernemers vinden het steeds belangrijker om duurzaam te ondernemen. Die gedachte deelt dit vergelijkingsplatform. Daarom heeft Creddo partners die op een groene manier leningen verstrekken. De offertes zijn aan de hand van een eenvoudige vergelijkingstool aan te vragen. Aan de hand van de aanvraag worden kredietverstrekkers en de aanvrager aan elkaar gekoppeld. Zo krijgt de aanvrager binnen 24 uur al een overzicht met de passende groene leningen van meerdere kredietverstrekkers.

 

Deze offertes zijn gratis en niet bindend. Na het maken van de keuze voor een groene lening volgt er een aanvraag voor wat extra informatie. Als de aanvraag is goedgekeurd, ontvangt de aanvrager al binnen enkele dagen het geld op de rekening.

Doeleinden van een groene lening

Bij het platform is het mogelijk om groene zakelijke leningen aan te vragen. Zo kunnen ondernemers een lening of krediet aanvragen om hun bedrijf verder te verduurzamen. Bijvoorbeeld door het wagenpark te vervangen met elektrische auto’s, het investeren in nieuwe machines die minder energie verbruiken of het aanbrengen van energiezuinige maatregelen op kantoor om minder uit te stoten. De zakelijke lening kan op die manier worden ingezet om duurzamer te ondernemen. “Dat is een uitkomst voor iedere ondernemer die zich bewust is van dat de wereld en het klimaat verandert. Het is belangrijk dat ondernemers het milieu beschermen”, zegt Van Vredendaal.