Fokker 7, het eerste logistieke gebouw volgens het Cradle to Cradle-principe, is officieel geopend. Het staat op Fokker Logistics Park (Oude Meer). Alle onderdelen van het gebouw krijgen na gebruik weer waarde en worden hergebruikt.

Gebouw 7 is opnieuw een cradle-to-cradle gebouw in Haarlemmermeer en gezien de ambities van zowel gemeente en ontwikkelaars zeker niet het laatste. Het puin van de voormalige Fokkerfabrieken ligt als fundering onder de nieuwe vloer, er is bijna niets afgevoerd. Nu is ook de bouw van Fokker 5 en Fokker 8 van start gegaan.

Wethouder John Nederstigt vindt dat de bal rolt en duurzame ontwikkelingen en mogelijkheden elkaar snel opvolgen:

“Haarlemmermeer is een pioniersgemeente. Sterker nog: Haarlemmermeer is dankzij de pioniers zoals Cruquius en dankzij de eerste industriële revolutie uit het water gepompt. Pionieren en ondernemen zit diep in ons DNA en dat helpt bij de omslag naar nieuwe technieken, nieuwe concepten en nieuwe gedragingen.”

Samen met directeur Coert Zachariasse plantte hij een boom in de hal van Fokker 7 die al voor éénderde is verhuurd.

De logistieke gebouwen zijn vernoemd naar Anthony Fokker, de luchtvaartpionier en vliegtuigbouwer. Het vliegtuigbedrijf Fokker leeft voort op het Fokker Logistic Park. Het park is ontwikkeld door Delta Development, Volkerwessels en Reggeborgh. Ook het cradle to cradle Park 20|20 op Beukenhorst-Zuid is van hen.