Vandaag start Coolblue met het testen van de 100% elektrische busjes voor de bezorging van tv’s. De busjes rijden op energie die het e-commercebedrijf zelf gaat opwekken met het nieuwe zonnedak op zijn magazijn in Tilburg.

Wie vanaf vandaag in de omgeving van Rotterdam of Amsterdam een tv bestelt, heeft een grote kans dat deze de volgende dag met een elektrische bus wordt bezorgd. Bij de bezorging met elektrische busjes krijgen klanten dezelfde service die ze van Coolblue gewend zijn. Zo hoeft niemand onnodig lang thuis te blijven. Klanten ontvangen hun bestelling de volgende dag binnen een tijdvak van 1 uur. Een kwartier van tevoren ontvangen ze een sms met het exacte tijdstip van bezorging.

Pieter Zwart, Beginbaas Coolblue: “Vandaag bezorgen we voor de eerste keer tv’s bij klanten met onze nieuwe elektrische busjes. We komen ‘m zelf brengen en zetten ‘m neer waar de klant wil. We verwachten dat 80% van alle tv’s in Rotterdam en Amsterdam met deze elektrische busjes bij onze klanten wordt bezorgd.”

Later dit jaar wil Coolblue de bezorging met elektrische busjes verder uitbreiden naar andere grote Nederlandse steden.