Conclusion presenteert met trots haar eerste jaarlijkse duurzaamheidsverslag. Conclusion heeft duurzaam ondernemen al jaren hoog in het vaandel staan. De basis wordt gevormd door de Sustainable Development Goals (SDG’s) die ze hebben geadopteerd. In het eerste duurzaamheidsverslag lees je hoe Conclusion haar ambities concretiseert met een set aan programma’s en meetbare maatregelen. 

Conclusion is een dynamisch ecosysteem van ruim 25 expertbedrijven die zich samen richten op business transformaties en IT-services. Zij focussen op opdrachtgevers met grote maatschappelijke relevantie. Maar tegelijkertijd heeft hun dienstverlening en bedrijfsvoering ook effect op het milieu en het klimaat. Wat doen zij ervoor terug?

Via Conclusion Cares geeft Conclusion richting aan duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Conclusion Cares viert dit jaar het tienjarig jubileum. Dat roept de vraag op: waarom nu pas een rapport over duurzaam ondernemen?

Maaike Maranus-van de Vrande, Director Sustainability geeft antwoord: “We rapporteerden altijd al, maar dan als onderdeel van het jaarverslag en via onze normeringen. Eigenlijk waren we misschien wel wat te bescheiden. De vraag naar uitgebreide verslaglegging, specifiek gericht op onze duurzaamheidsprestaties, werd steeds groter. Met dit rapport beantwoorden we deze vraag en maken we tegelijk een grote stap naar de formele transparantievereisten die over een tijdje voor ons gelden.”

In het uitgebreide verslag neemt Conclusion je mee in de wijze waarop ze duurzaam ondernemen aanpakken. Van ambitie, langetermijndoelstellingen en beleid tot maatregelen en initiatieven. Aan de hand van voorbeelden uit het hele ecosysteem geeft Conclusion een goed beeld van wat ze doen en wat ze hebben bereikt in de organisatie én de aangesloten keten.

Download het verslag