Genieten van de zomer doe je wellicht met een ijskoude Coca-Cola. Maar wat doe je daarna met de lege verpakking? Coca-Cola wil haar verpakkingen niet terugzien in de natuur en vraagt daarbij ook hulp om alle verpakkingen terug te krijgen. Het merk trapt de zomer daarom af met een grote buitenadvertentie die oproept om geen Coca-Cola te kopen, als je niet meehelpt de verpakking te recyclen. Recycle je niet? Dan hoef je ook geen Coca-Cola te kopen.

Plastic inzamelen en opnieuw gebruiken

Coca-Cola wil het inzamelen en recyclen van verpakkingen zoveel mogelijk stimuleren en zet deze zomer een volgende stap in het streven om zwerfafval te voorkomen. Samen met organisaties als Nederland Schoon en programma’s als Plastic Heroes, zet het bedrijf zich in om zwerfafval te verminderen en plastic afval gescheiden in te zamelen. Alle verpakkingen (ook het label en de dop) van Coca-Cola zijn recyclebaar, en kunnen dus als grondstof opnieuw gebruikt worden. Alle plastic (PET) flessen die Coca-Cola in Nederland op de markt brengt bestaan sinds dit jaar al voor de helft uit herbruikt plastic.

Hulp van fans

De belangrijke en laatste stap om alle verpakkingen terug te krijgen, hoopt Coca-Cola met haar fans te zetten. Coca-Cola maakt het recyclen van de verpakkingen extra gemakkelijk met een online platform www.helpusrecycleandwin.nl. Hier is per gemeente gerichte informatie te vinden over de beste manier om de verpakking weg te brengen. Door mee te doen maken deelnemers kans op toffe prijzen, zoals een gerecyclede elektrische auto, gerecyclede fietsen, retro-polaroid camera’s. Ook zijn er dagelijks bioscooptickets en kaartjes voor concerten te winnen.\

Foto: Buitenadvertentie als aftrap van de zomercampagne op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam.