Coca-Cola European Partners (Euronext ticker: CCE), ‘s werelds grootste onafhankelijke Coca-Cola bottelaar qua omzet heeft wederom een vermelding gekregen op de Dow Jones Sustainability Index 2016 (DSJI). Het bedrijf is opgenomen in de Dow Jones Sustainability Index Europe en Dow Jones Sustainability Index World en heeft in verschillende categorieën de hoogste score van 100 behaald, waaronder Brand Management, Gezondheid en Voeding, Duurzaamheidsrapportages, Verpakkingen en Water-gerelateerde Risico’s.

In 2015 kreeg Coca-Cola Enterprises (nu Coca-Cola European Partners) voor het eerst een vermelding op de DSJI. In totaal zijn dit jaar 3.400 bedrijven beoordeeld om voor de index in aanmerking te komen. “Deze belangrijke mijlpaal toont aan dat we op de goede weg zijn bij het realiseren van onze duurzame doelstellingen. Door duurzaamheid te integreren in onze bedrijfsvoering hebben we extra waarde gecreëerd voor onze business en klanten.

We blijven ons samen met al onze stakeholders richten op het zetten van nieuwe stappen en zullen voortbouwen op de resultaten die we hebben bereikt op het gebied van welzijn, energie, klimaat, watermanagement, duurzame verpakkingen en het gebruik van duurzame bronnen”, zegt John F. Brock, CEO van Coca-Cola European Partners.

Dow Jones Sustainability Index

De Dow Jones Sustainability Index wordt jaarlijks herzien door het S&P Dow Jones Index Commitee en RobecoSAM. Het is een internationale index die de financiële prestaties monitort van toonaangevende bedrijven met een focus op duurzaam ondernemen. De index is gebaseerd op een analyse van financiële, economische, milieutechnische en sociale factoren. Bedrijven krijgen alleen een vermelding op de jaarlijkse ranglijst als zij leidend zijn in hun branche op het gebied van duurzaamheid