Met de website wil City Events Europe voor bedrijven de drempel tot groen reizen binnen Europa verlagen. En zakelijke reizigers stimuleren om de CO2-uitstoot van een retourvlucht te compenseren of vaker een hogesnelheidstrein van NS Hispeed te nemen. Met name bij de bestemmingen Berlijn, Brussel, Londen en Parijs.

Schoon vliegen, schoon geweten
Daan Muntjewerf, manager City Events Europe: “Net als veel mensen en bedrijven, draagt ook City Events Europe haar steentje bij aan het oplossen van het klimaatprobleem. Vandaar dat wij in ons kantoorpand in Amsterdam klimaatneutraal ondernemen en de CO2-uitstoot compenseren middels CO2-reductieprojecten van Climate Neutral Group (www.klimaatneutraal). Bovendien willen wij opdrachtgevers inspireren tot CO2-bewuste evenementen en incentives. Daarbij werken wij samen met klimaatneutrale partners en bedrijven in Europa.”

Informatieve website
Via de website www.bewustvliegen.eu krijgen (potentiële) opdrachtgevers informatie over het omgaan met CO2-uitstoot. Binnen Europa kunnen vluchten bij lange afstanden worden gecompenseerd met een kleine bijdrage aan speciale boomprojecten. Bij middellange afstanden is een hogesnelheidstrein van NS Hispeed het groene alternatief, met meer comfort en soms zelfs ook tijdwinst. Een trein zorgt voor 75-90% minder CO2-uitstoot dan een vliegtuig.

City Events Europe
City Events Europe biedt de zakelijke markt een betaalbaar alternatief voor de veelal dure, buitenlandse incentivereizen, met behoud van innovatieve producten en kwaliteitsgarantie. City Events Europe richt zich op de grotere steden binnen Europa. Voor deze steden is een select aantal programma’s ontwikkeld; naast kant en klare packages en themaspecials ook spectaculaire teambuildingprogramma’s waarbij bordspelen, film en televisie tot leven komen. Als stedenspecialist is het bureau onderdeel van Happy Company.

www.bewustvliegen.eu

www.cityevents.eu
_____________________________________________________________________________

Voor meer informatie:
Daan Muntjewerf, manager City Events Europe
T: 020 5244303
E: daanmuntjewerf@cityevents.eu