De finalisten op de shortlist van de Plastics Recycling Awards Europe 2022 zijn eind april bekendgemaakt tijdens een livestreamevenement. De winnaars van de zeven prijscategorieën worden bekendgemaakt op 23 juni, de tweede dag van de Plastics Recycling Show Europe in de RAI Amsterdam, waar alle 45 finalisten aan bod zullen komen. De circulaire fiets van DutchFiets en Healix is finalist in de categorie ‘Household & Leisure Product of the Year ‘

“Het aantal en de kwaliteit van de inzendingen voor de awards van dit jaar was uitstekend, vooral in de categorie Huishoudelijke & Vrijetijdsproducten,” zei Ton Emans, voorzitter van Plastics Recyclers Europe. “Alle producten en projecten op de shortlist zijn in Europa gemaakt en elk product bevat minimaal 50% gerecyclede kunststoffen. Het succes van deze prijzen weerspiegelt de toenemende samenwerking die we zien in de hele kunststofwaardeketen van merkeigenaren, verpakkingsontwerpers, grondstofproducenten, apparatuurfabrikanten en meer.”

“Onze felicitaties gaan uit naar al onze finalisten. De diepte en diversiteit van projecten en producten bewijzen de betrokkenheid bij de recycling van kunststoffen vandaag de dag”, aldus Matt Barber, Global Events Director, Crain Communications. “In de vijf jaar sinds de Plastics Recycling Awards Europe werden opgericht, is het hartverwarmend om te zien hoe uitgebreid plastic producten nu specifiek worden ontworpen om te worden gerecycled.”

Over de Plastics Recycling Awards

De jury van deskundigen voor de Plastics Recycling Awards 2022 bestaat uit vier eerdere winnaars van de Ambassador Award: Flor Peña Herron, Senior Sustainability & Circular Economy Manager EMEA bij Avery Dennison (2021); Professor Kim Ragaert van de Universiteit Maastricht (2020); Gian de Belder, Technical Director, R&D Packaging Sustainability bij Procter & Gamble (2019) en Willemijn Peeters CEO van Searious Business (2018). Zij worden vergezeld door Ton Emans, voorzitter van Plastics Recyclers Europe (PRE); Karen Laird, redacteur van Sustainable Plastics en Rune Thoralfsson, eigenaar en directeur van kunststoffilmrecycler Norfolier GreenTec AS.

De Plastics Recycling Awards Europe worden gezamenlijk georganiseerd door Plastics Recyclers Europe en Crain Communications, de organisatoren van PRSE. Platina sponsors van de 2022 Awards zijn EREMA Engineering Recycling Maschinen GmbH, Fimic SRL en Tomra Sorting Recycling.

De Plastics Recycling Show Europe is een gratis bij te wonen tentoonstelling en een conferentie die speciaal is ontworpen voor professionals op het gebied van kunststofrecycling. De beurs brengt belangrijke spelers uit de kunststoffen- en recyclingsector samen om innovatieve technologie te tonen, beste praktijken uit te wisselen, te netwerken en zaken te doen. Een brede dwarsdoorsnede van de industrie is vertegenwoordigd op het evenement, waaronder leveranciers van machines en apparatuur voor kunststofrecycling, leveranciers van kunststofmaterialen en compounders, voorverwerkers, kunststofrecyclers, specialisten op het gebied van afvalbeheer en brancheorganisaties.