De CEO’s van 24 bedrijven en organisaties in Zuidas tekenden eerder deze maand tijdens een ontbijtbijeenkomst van de Green Business Club Zuidas de Ambitieverklaring Zuidas 2015-2020. De CEO’s gaven aan nog meer te willen samenwerken op het gebied van duurzaamheid en doelstellingen en beslissingen hieromtrent meer naar zich toe te willen trekken.

De duurzaamheidsambities zijn onderverdeeld in de thema’s van de GBC Zuidas-projectgroepen: energie, mobiliteit, mensen, water en afval. Het document bevat onder meer ambities op het gebied van duurzame energie en energiebesparing, afvalscheiding en -reductie, herintreding en talentontwikkeling, het stimuleren van duurzaam vervoer en innovatie op het gebied van watermanagement en klimaatadaptatie.

Christiaan Huijg, Managing Director Beheermaatschappij WTC Amsterdam: “Ik denk dat het heel belangrijk is dat grote partijen van Zuidas deze stap zetten. Door samen te werken, kunnen we Zuidas op de kaart zetten als meest duurzame gebied van Nederland, Europa en wie weet, op termijn misschien zelfs van de wereld. Het tekenen van deze ambitieverklaring is de eerste aanzet daarvoor.”

De Amsterdamse wethouder voor duurzaamheid Abdeluheb Choho was ook aanwezig bij de bijeenkomst. Choho: “Het was een inspirerende bijeenkomst waarin op topniveau het commitment is uitgesproken tot verduurzaming van Zuidas. Ik denk dat dit een goed uitgangspunt is voor de volgende stap: nog meer de gezamenlijkheid opzoeken, nog meer concrete doelstellingen formuleren. Een samenwerking tussen bedrijven zoals die bestaat binnen de Green Business Club Zuidas is een voorbeeld voor andere samenwerkingsverbanden in de stad.”