CBRE Investment Management en LeasePlan breiden deelmobiliteitsplatform LeasePlan Tripp uit naar wooncomplex The Terraced Tower in Rotterdam. Voor de 340 huishoudens in dit moderne, gasloze wooncomplex in het centrum van de stad, biedt LeasePlan Tripp een elektrische auto, een benzineauto en drie e-bikes aan voor deelgebruik vanuit de bewonersparkeergarage.

In februari 2021 lanceerde CBRE Investment Management LeasePlan Tripp al in vier wooncomplexen in Amsterdam. Uit de eerste resultaten blijkt dat ongeveer twee derde van de autoritten wordt gemaakt met de elektrische auto.

Laagdrempelig en kostenefficiënt

De auto’s en fietsen kunnen eenvoudig worden gereserveerd via de bestaande bewonersapp binnen het complex. Bewoners betalen voor gebruik, er zijn geen abonnementskosten verbonden aan het gebruik. LeasePlan Tripp speelt met het deelmobiliteitsplatform in op een belangrijke lifestyletrend waarin gebruik belangrijker wordt dan bezit. Tripp maakt gebruik laagdrempelig door boekingen via een al bestaande app in het wooncomplex te organiseren en het vervoer beschikbaar te stellen vanuit de eigen parkeergarage van het wooncomplex. Hierdoor kunnen bewoners flexibel en vooral ook kostenefficiënt hun privé en zakelijke mobiliteit organiseren gebaseerd op doel en reisafstand.

Frank Aalbers, Head of Asset Management Residential bij CBRE Investment Management: “Wij zijn blij met de eerste resultaten van LeasePlan Tripp. Wij willen met onze investeringen bijdragen aan betaalbare, gezonde en servicegerichte woonomgevingen waar mensen prettig wonen. Wij zien dat faciliteiten die waarde toevoegen aan de stedelijke leefstijl van mensen, zoals deelmobiliteit, steeds belangrijker worden. De positieve resultaten uit de proef tot nu toe, zijn voor ons genoeg reden om deelmobiliteit ook in andere wooncomplexen aan te gaan bieden.”

LeasePlan is gericht op slimmer, schoner en veiliger gebruik van vervoersmiddelen. Sander Pleij, Managing Director van LeasePlan Nederland: “Met de uitbreiding van de samenwerking naar het centrum van Rotterdam voegen we een andere stad en een andere bewonersgroep toe aan ons mobiliteitsplatform. De introductie van LeasePlan Tripp in The Terraced Tower volgt op de oplevering van het wooncomplex zodat de bewoners meteen na hun verhuizing een goede mobiliteitsafweging kunnen maken. De locatie, hartje stad Rotterdam, speelt hierin een belangrijke rol. In stadcentra is de behoefte in onze verwachting zelfs nog iets groter dan in stadswijken.”

De proef met LeasePlan Tripp is voor CBRE Investment Management succesvol als de auto’s en fietsen meer dan 30% van de tijd in gebruik zijn tussen 8.00 uur ‘s ochtends en 22.00 uur ’s avonds. Als stimulans voor gebruik en promotie van LeasePlan Tripp ontvangen bewoners bij de eerste registratie een tegoed voor een aantal uren gratis gebruik van deelmobiliteit naar keuze. De wooncomplexen waarin LeasePlan Tripp is uitgerold zijn onderdeel van het CBRE Dutch Residential Fund en een separaat mandaat voor een van de investeerders.