Compass Group Belgium en de Gents-Brusselse start-up Dripl slaan de handen in elkaar om de strijd tegen wegwerpverpakkingen op te voeren. Compass Group, de Belgische poot van het grootste foodservicebedrijf ter wereld, zal verpakkingsvrije Dripl-drankautomaten installeren bij zijn klanten. Dankzij enkele eerste toestellen wisten de twee bedrijven samen al ruim 30.000 verpakkingen te vermijden.

Compass Group Belgium kan dankzij het partnership een antwoord bieden op een vraag die meer en meer klanten stellen. “Duurzaamheid is niet langer optioneel”, zegt Bart Matthijs, CEO van Compass Group Belgium. ”We merken dat bedrijven steeds vaker zelf bij ons aankloppen en vragen naar duurzamere en gezondere alternatieven voor traditionele frisdrank.” En laat dit net zijn waar Dripl zijn missie van heeft gemaakt.

Voor Dripl betekent deze samenwerking op zijn beurt een reuzensprong voorwaarts om voor een revolutie in de frisdrankindustrie te zorgen. De start-up van Colin Deblonde en Lucas Moreau is sinds 2019 actief en wil met zijn ‘Refill Points’ (lees: tapautomaten waarbij je gezonde frisdrank zonder toegevoegde suikers kan tanken in een hervulbare drinkbus) fors snoeien in de afvalberg van 1,3 miljard verpakkingen die de klassieke frisdrankindustrie elke dag veroorzaakt. “Ons doel is om tegen eind 2023 10 miljoen wegwerpverpakkingen te besparen en in heel Europa actief te zijn,” stelt Dripl co-founder Deblonde. “Het is dankzij grote spelers als Compass dat we op korte termijn het meeste impact kunnen maken. Het besef dat het anders kan is echt doorgedrongen in de bedrijfswereld en dat juichen we heel hard toe uiteraard.”

Als belangrijke internationale speler in catering heeft Compass Group immers de schaalgrootte en gelegenheid om bedrijven wereldwijd aan te zetten een positieve invloed uit te oefenen op mens en planeet. Vandaag bots je op de werkvloer nog te vaak op klassieke drankautomaten of koelkasten vol met flesjes en blikjes. Duurzame alternatieven zijn er niet. Met de samenwerking met Dripl kan Compass Group Belgium nu dus ook een echte oplossing aanbieden om het aantal verspilde wegwerpverpakkingen bij Belgische bedrijven aan te pakken.

Noot: Dripl werd, op uitnodiging van organisator Folkert van der Molen, voor het eerst in Nederland ook gepresenteerd op het 20ste Nationaal Sustainability Congres in november 2021.

Beluister nu onze podcast-aflevering met Dripl: