Care Autoschade en Henkel zijn dit jaar de winnaar van de Dave Bebelaar prijs. Dit maakte de stichting Duurzaam Repareren bekend tijdens haar Summer BBQ 2014 in Kijkduin. Care en Henkel bedachten samen een kunststofreparatielijm die schadelastverlagend werkt. Met deze reparatielijm kunnen schades die voorheen moesten worden vervangen, nu gerepareerd worden.

Oud-ARN directeur
De prijs werd uitgereikt door Nelleke Leijnse, weduwe van de vorig jaar overleden Dave Bebelaar. Het was de eerste editie van de naar oud-ARN-directeur Dave Bebelaar vernoemde prijs, die jaarlijks wordt uitgeloofd. Uitgangspunt is dat de kandidaten een uitzonderlijke bijdrage leveren aan duurzaamheid in de automotive sector.

iClean Brunssum
Op de tweede plaats eindigde het duurzaamheidsconcept van iClean Brunssum, een totaalconcept voor carwash op basis van duurzaamheid. “Zonder twijfel de meest duurzame autowasstraat van Nederland en misschien wel van Europa”, aldus de jury.

Daarna volgden ColorGlo met ontwikkelde technieken om met watergedragen producten beschadigde interieurdelen te repareren, en Riëd Nederland met de ontwikkelde kleinste ‘mixertip ter wereld’, waardoor bij twee componentenlijm minder product nodig is en minder chemisch afval ontstaat.

Duurzaam ondernemen waarmaken

Rob van Tilburg, leading professional duurzaam ondernemen bij Royal HaskoningDHV, gaf tijdens de bijeenkomst een inspirerende lezing over ‘Duurzaam ondernemen waarmaken’.