Canon, wereldwijd marktleider in imaging solutions, heeft tijdens The Circulars 2016 de prestigieuze People’s Choice Award gewonnen voor haar recyclingprogramma voor tonercartridges. Het Nederlandse bedrijf Van Hulley eindigde als 2de en ‘runner-up’.

The Circulars is een initiatief van de Young Global Leaders van het World Economic Forum in samenwerking met Accenture. Het programma kent jaarlijks awards toe aan personen en organisaties die een opmerkelijke bijdrage hebben geleverd aan het stimuleren van de circulaire economie: een economie waarbij groei niet afhankelijk is van het gebruik van schaarse natuurlijke grondstoffen. Canon ontving de publieksonderscheiding voor haar leidende rol in het innovatieve, gesloten systeem voor de recycling van tonercartridges.

Duurzame initiatieven

“Wij zijn zeer verheugd dat het recyclingprogramma van Canon deze gerespecteerde award heeft ontvangen en dat onze aanpak een waardevolle en innovatieve bijdrage levert aan de circulaire economie”, zegt David Bateson, Senior Vice President voor Legal, IP en Sustainability bij Canon Europe. “In 1990 was Canon de eerste onderneming die een wereldwijd recyclingprogramma voor tonercartridges introduceerde. Het programma loopt op dit moment in 24 landen en maakt deel uit van ons onverminderde streven om duurzame initiatieven te ontwikkelen. Wij zijn vereerd dat het publiek ons heeft gekozen voor de People’s Choice Award. Graag willen wij ook richting onze klanten onze dank uitspreken voor hun steun en betrokkenheid bij recycling.”

Besparing van 502.000 ton CO2
In 2015 vierde Canon de 25ste verjaardag van haar recyclingprogramma voor tonercartridges. Dit programma is opgezet om het gebruik van natuurlijke grondstoffen te minimaliseren en tegelijkertijd te voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die klanten stellen aan hun printproducties. Voor klanten is deelname aan het programma gratis. Wereldwijd is al meer dan 344.000 ton aan tonercartridges ingezameld. Gerekend vanaf het moment van introductie resulteert dit in een CO2-reductie van maar liefst 502.000 ton. Afgelopen jaar heeft Canon in Japan ook een nieuwe recyclingfabriek geopend die de sorteercapaciteit verhoogt en de verwerkingscapaciteit heeft doen toenemen met 50 procent.

Op de recyclingwebsite van Canon staat hoe klanten hun cartridges door Canon kunnen laten recyclen. Canon adviseert het gebruik van originele tonercartridges. Meer informatie over het recyclingprogramma staat op www.canon.nl/recycling.

canon_groot

V.l.n.r.: David Bateson, Senior Vice President of Legal, IP and Sustainability, Canon Europe, neemt de Circulars Award in ontvangst van Andy Wales, Corporate Affairs Director, SAB Miller