Elektronicaspeciaalzaak BCC besteed vanaf heden hun retourmanagement uit aan specialist BuyBay. BuyBay verwerkt geretourneerde artikelen die niet helemaal nieuw meer zijn, en geeft deze producten een tweede leven. BuyBay’s aanpak past perfect bij de doelstelling van BCC om afvalverspilling tegen te gaan.

Met een uitgebreide webshop en meer dan 60 fysieke winkels, heeft BCC zowel offline als online een sterke propositie opgebouwd. De groei gaat echter gepaard met een stijgend aantal retourstromen, die door e-commerce onvermijdelijk zijn. Daarom slaat BCC de handen ineen met retourspecialist BuyBay. BCC is naast Blokker het tweede bedrijf van de Mirage Group dat haar retourverwerking bij BuyBay heeft ondergebracht.

Retourkansjes

BuyBay neemt het gehele retourproces uit handen: van uitvoerig controleren en testen, tot schoonmaken en verpakken. De artikelen worden vervolgens met een passende korting als retourkansjes aangeboden op online marketplaces en op Blokker.nl – geheel in lijn met de visie om de krachten van de twee winkelketens te bundelen. Indien een retourkansje is verkocht, zorgt BuyBay voor fulfilment en after-sales.

Marleen de Wit (Manager Customer Operations bij BCC) is ontzettend blij met de samenwerking: “Met BuyBay hebben wij een complete oplossing gevonden voor onze retouren en gaan wij verspilling tegen. De meest duurzame oplossing is tevens de meest rendabele. BuyBay is voor ons de perfecte retourpartner”.

Duurzaamheid

Hoe retourmanagement zowel duurzaam als rendabel kan zijn, legt Arie Kuiper (CEO BuyBay), uit: “Ieder product heeft waarde, zolang je er de juiste koper voor vindt. Het behouden en verhogen van die waarde is key in het efficiënt verwerken en verkopen van geretourneerde artikelen. Wij zijn trots dat BCC de samenwerking met ons aangaat in de strijd tegen verspilling.”

Duurzaamheid staat bij BCC en hun consumenten hoog in het vaandel. “Steeds meer consumenten nemen een lichte beschadiging voor lief als dat betekent dat zij hun steentje bij kunnen dragen aan de circulaire economie. Dat is wat BCC maar al te graag wilt bewerkstelligen”, aldus Marleen de Wit.

Toekomstplannen

De samenwerking tussen BCC & BuyBay is tot stand gekomen vanuit de gemeenschappelijke delers duurzaamheid en innovatie. Beide partijen kijken er naar uit om dit de komende jaren voort te zetten. Fatih Cankor (Teamleider Reverse Logistics bij BCC): “Onze retouren worden door BuyBay efficiënt verwerkt en afgehandeld. Zo kunnen wij ons focussen op onze core business, en gaan we tegelijkertijd verspilling tegen. Deze ervaring is voor ons de trigger geweest om simultaan met de groei van BCC, de samenwerking met BuyBay te intensiveren”.