De ‘Green Award’ is een nieuwe prijs van de WCA, deze beloont bedrijven die grote vooruitgang boeken in het aanpakken van kwesties rondom milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

De World Communication Awards zijn dit jaar voor de tiende keer uitgereikt. De WCA wordt beschouwd als het belangrijkste evenement binnen de sector en dit jaar werd het tienjarig jubileum gevierd met het thema een ‘Decennium Topkwaliteit’. Hierbinnen worden persoonlijke – en bedrijfssuccessen binnen de sector erkend. De organisatie beloont individuen en bedrijven voor innovaties, prestaties en nieuwe diensten die de verdere ontwikkeling van de sector stimuleren.

BT was dit jaar sterk vertegenwoordigd, in verschillende categorieën. Niet alleen werd de ‘Green Award’ gewonnen, ook scoorde BT hoog binnen de categorieën ‘Best Global Operator’ en ‘Best Wholesale Carrier’. Bovendien was BT finalist bij het onderdeel ‘Best Customer Care’.

Caroline Sheridan, Directeur Corporate Responsibility, BT Groep zegt: “Verantwoord ondernemen en duurzame ontwikkeling zijn erg belangrijk voor BT. We zijn trots dat onze prestaties op dit gebied zijn onderscheiden met de WCA Green Award. Deze prijs is een belangrijke waardering voor de positieve bijdrage die we leveren aan de maatschappij en het milieu.”

De juryleden waren onder de indruk van BT’s MVO-strategie en beschreven deze als “een brede, diepgaande en internationale aanpak van milieu- en maatschappelijke kwesties.” Het panel prees de steun van BT aan een groot aantal goede doelen en de ambitie om de beste werkomgeving voor zijn medewerkers te creëren. De conclusie van de jury was: “Een uitstekende inzending met meer dan genoeg statistische en ondersteunende informatie.”