De Amsterdamse transport-startup Brenger lanceert Brenger voor Bedrijven. Hiermee wil het bedrijf in 2022 meer dan 67 miljoen kg aan C02-uitstoot voorkomen hebben. De logistieke startup verbindt bedrijven en consumenten aan onbenutte ruimte in de bus van een koerier. Zo is elke koeriersbus zo goed mogelijk gevuld. Met Brenger voor Bedrijven richt de startup zich nu ook op de zakelijke markt en maakt het voor bedrijven inzichtelijk hoe servicegericht koeriers zijn.

Brenger werkt al samen met onder meer Marktplaats, BVA, Troostwijk, Koopplein.nl en Onlineveilingmeester.nl. Inmiddels is er al vanaf meer dan 1.500 winkels Brenger gebruikt voor de bezorging naar een klant. Derk van der Have, medeoprichter van Brenger: “Steeds meer bedrijven zoeken naar meer inzicht in de prestaties van koeriers en een makkelijke en voordelige manier om spullen te transporteren. Daarom richten we ons nu ook op zakelijk transport. Met Brenger voor Bedrijven komen we een stuk dichter bij onze missie: alle busjes onderweg zo efficiënt mogelijk vullen.”

CO2-uitstoot voorkomen

Brenger vindt het namelijk zonde dat veel busjes onderweg niet helemaal gevuld zijn, want het zorgt voor onnodig veel CO2-uitstoot. “We verwachten in 2022 naar 500.000 ritten te groeien. Doordat elk ritje gemiddeld 42,2 kg aan CO2-uitstoot, kan Brenger tot en met 2022 zo’n 67 miljoen kg aan CO2-uitstoot voorkomen”, aldus Van der Have.

Deze besparing komt niet alleen tot stand doordat busjes beter gevuld zijn, maar ook doordat koeriers minder vaak voor een dichte deur staan. “Zakelijke koeriers staan gemiddeld een op de twintig keer voor een dichte deur. Dankzij onze slimme technologie staan Brenger-koeriers minder vaak, namelijk maar in een op de vijfhonderd gevallen voor een dichte deur.”

Beoordeelde koeriers en nieuwe technologie

Bedrijven die gebruikmaken van het netwerk van koeriers van Brenger, krijgen inzicht in de kwaliteiten van koeriers. “Op basis van hun prestaties en activiteit, verdienen koeriers een hogere ranking. De best presterende koeriers mogen zakelijke transporten uitvoeren. Daarmee zijn bedrijven altijd verzekerd van professionele service van koeriers.”

Het afgelopen jaar werkte de startup aan een online portal, waarmee zakelijke klanten transporten kunnen inboeken. “Dit portal houdt bedrijven op de hoogte van de status van elk transport en laat ze contact onderhouden met koeriers. Bedrijven die meerdere transporten per week versturen, krijgen toegang tot een eigen boekingsportal en vaste prijzen voor transporten.”