Nobelprijswinnaar Al Gore heeft duurzaamheid boven aan de politieke agenda weten te krijgen. De aandacht is er, maar de echte oplossingen ontbreken nog of zijn aanleiding tot verhitte debatten. BNR gaat op zoek naar antwoorden voor de rijzende milieukwesties. Het nieuwe programma besteed aandacht aan nieuwe energievormen, milieubewust ondernemen en genetisch gemanipuleerd voedsel.
“Duurzaamheid is de hype voorbij. Het is volwassen geworden”, zegt Rens de Jong, presentator van het nieuwe programma. “BNR Duurzaam! gaat niet klagen over smeltende poolkappen, maar focust op innovaties en ideeën waar we de wereld mee verder helpen”.

De eerste uitzending komt vanaf het Prinses Amalia-windmolenpark, 23 km uit de kust bij IJmuiden. Jaco Korbijn (energiebedrjf Eneco) en Dick van der Klaauw (energiebedrijf Delta) zijn de eerste gasten van het nieuwe programma.

BNR Duurzaam! is iedere woensdag van 20.00 – 20.30 uur te horen op BNR. Het programma wordt herhaald op zaterdag van 12.00 tot 12.30 uur en op zondag van 20.00 tot 20.30 uur.